香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 擴展市區公屋 » 葵聯邨一期 » 有冇人用緊和記寬頻?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

有冇人用緊和記寬頻?
$72蚊, 24個月....好平, 但唔知係葵聯質素如何?

有冇其他好介紹?
分享 分享 讚好人數:0查看名單

和記反而好過pccw,間中有斷線,
但係pccw成日機樓有問題,1,2日都用唔到
因為貪和記送1年手機無限上網,我屋企同時安咗呢2間!

神 愛 世 人 、 甚 至 將 他 的 獨 生 子 賜 給 他 們 、 叫 一 切 信 他 的 、 不 至 滅 亡 、 反 得 永 生 。 (約翰福音3章16節)

和記反而好過pccw,間中有斷線,
但係pccw成日機樓有問題,1,2日都用唔到
因為貪和記送1年手機無限上網,我屋企 ...
flora9 發表於 2012-3-20 17:07:22

hi~ 你住咩樓呀?

同埋有冇去過下面個網址? 可唔可以幫手測下

http://speedtest2.ofta.gov.hk/speedtest.php?lang=en

香港區私樓,我手機有安個app,用3個home wifi查,
用3只貪手機免費數據,呢個係最平嘅30M,
結果如下
download speed :11573kbps
upload speed: 10984kbps
network latency: 20ms本帖最後由 flora9 於 2012-3-20 18:27:43 編輯

和記..千奇咪揀! 簽約後...售後服務差到...想死! 又成日斷線
分享 分享 讚好人數:1查看名單

香港區私樓,我手機有安個app,用3個home wifi查,
用3只貪手機免費數據,呢個係最平嘅30M,
結果如下
download  ...
flora9 發表於 2012-3-20 18:26:42

我想知葵聯

和記..千奇咪揀! 簽約後...售後服務差到...想死! 又成日斷線
demonliu 發表於 2012-3-20 18:28:23

我係石陰用左5年度, 斷五次度, 100MB都有成9X MB

售後就真係一般

回應 1# so0072002

和記追緊我續約,$66,100M,30個月,繼線情況唔多
祝未上樓朋友早日上心水樓;祝已上樓朋友安居樂業!
如果大家有任何疑問或分享, 建議大家在適當分區建立帖子。

...和記送1年手機無限上網...
flora9 發表於 2012-3-20 17:07

對我好有用!but only新客?
祝未上樓朋友早日上心水樓;祝已上樓朋友安居樂業!
如果大家有任何疑問或分享, 建議大家在適當分區建立帖子。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖