香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 擴展市區公屋 » 準備簡裝,唔知有沒人接細工程?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4
支持鍵盤翻頁
含上傳圖片/文件之留言 只顯示含上傳圖片/文件之留言

準備簡裝,唔知有沒人接細工程?
睇完個單位決定要,細系細左DD 面積廚房同洗手間就去左90尺,間房有150尺左右

廚房洗手間都幾大,可以擺洗衣機,所以想在廚房同洗手間,做D吊櫃愛來擺雜物

個煮食煤氣爐位細左D,擺唔到雙爐頭, 而且太矮了,吊手

所以想在上面加塊板同 洗手盤台面 持平,一來可以擺雙爐頭,

二來唔會吊手

大家幫手睇睇 本帖最後由 Mingloveme 於 2018-07-14 10:30:07 編輯
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

分享 分享 讚好人數:0查看名單

G1257 市3
感恩

恭喜,上樓族,一看以前就是老人家住的,裝有扶手!
擴四 G1333

恭喜,上樓族,一看以前就是老人家住的,裝有扶手!
yufeng 發表於 2018-07-14 10:49:30 原文

是啊,呢D 單位是for D 行動不便的長者,方便輪椅出入ge

所以 廚房洗手間都 幾闊

回應 #5 Mingloveme 請問:是否一人單位?
葵芳邨

回應  Mingloveme 請問:是否一人單位?
CECICCY 發表於 2018-07-14 12:14:01 原文

是啊,一人單位

好窄

回應  Mingloveme 請問:是否一人單位?
CECICCY 發表於 2018-07-14 12:14:01 原文

我見你拒絕左兩次,我頭次派炸

我怕麻煩,怕後面怕更差

所以要左算咯

是啊,一人單位
好窄
Mingloveme 發表於 2018-07-14 12:28:12 原文
一人單位真係比我想像中細,但現今的公屋間隔已經比從前的好:起碼廚、廁都分明;其實你第一次配房可以有條件去揀,不過隨意無要求也好,無壓力
葵芳邨

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖