香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 居者有其屋 » 啟朗苑 » 綠表家庭申請啟朗苑機會係咪都好微?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...7
支持鍵盤翻頁
含上傳圖片/文件之留言 只顯示含上傳圖片/文件之留言

綠表家庭申請啟朗苑機會係咪都好微?
阿媽住啟德,好想抽到啟德居屋吖,但得683個單位,就算申請系咪都系陪跑多本帖最後由 lovecc 於 2018-02-15 11:52:48 編輯
G1316xxx 擴3
分享 分享 讚好人數:1查看名單

阿媽幾多歲,間公屋幾多人有戶籍?
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #2 karmelchan

我無同阿媽住的,只不過想住近阿媽
G1316xxx 擴3

題外話,如果我本身住啟徳居屋,我係唔會抽啟德居屋,俾千零二千蚊嘅租金,享受同四周豪宅一樣嘅環境設施。當然,每個人有每個人嘅考慮

題外話,如果我本身住啟徳居屋,我係唔會抽啟德居屋,俾千零二千蚊嘅租金,享受同四周豪宅一樣嘅環境設施。...
karmelchan 發表於 2018-02-15 11:57:56 原文

如果我有啟德公屋,我都唔會申請,但系系阿媽住緊,所以想睇下可唔可以近d
G1316xxx 擴3

如果我有啟德公屋,我都唔會申請,但系系阿媽住緊,所以想睇下可唔可以近d
lovecc 發表於 2018-02-15 12:00:29 原文

你既因素,一房都買得過。近媽咪,可以互相照應。

誤會了,以為你阿媽想抽。如果你以單人申請,我覺得可以慳番申請費因為單人排最後四百個㨂樓,基本上只剩東涌。如果以白表家庭核心申請可以一博

題外話,如果我本身住啟徳居屋,我係唔會抽啟德居屋,俾千零二千蚊嘅租金,享受同四周豪宅一樣嘅環境設施。...
karmelchan 發表於 2018-02-15 11:57:56 原文

啟德咁平租咋?三千蚊都唔洗?係咁平就真係抵到爛

你既因素,一房都買得過。近媽咪,可以互相照應。
mimemike85 發表於 2018-02-15 12:03:52 原文

咁少單位,都系陪跑多
G1316xxx 擴3

誤會了,以為你阿媽想抽。如果你以單人申請,我覺得可以慳番申請費因為單人排最後四百個㨂樓,基本上只剩東...
karmelchan 發表於 2018-02-15 12:05:01 原文

我系綠表家庭
G1316xxx 擴3

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...7
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖