香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區2人 » 转Step 3啦
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應  lomeion
    如果牛下真係6-7月預派,您12684,機會好大啊...
祝您好運,我係12689xx,心水蘇...
jtsui3 發表於 2015-06-10 12:37:18 原文

你12689仲爭幾百個,如果房署每月郁幾十個No,
你都要俾佢拖多幾個月!
市2
I love Dog so much but I won't offence the rules as well,
any evidence proved to against the rules, go ahead to complain, catch me if you can!
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #61 lomeion

咁未啱囉,楊經理預計蘇屋邨8月預派...剛好就係幾個月後既事...
最緊要唔好安達臣派先,如果安達臣一郁,我個號碼就過哂...

但如第一次安達我唔要,第二次蘇屋邨唔知有冇機會
市2,1268xxx
2011年1月,藍卡
2013年4月審查, 2015年10月特快揀樓成功,大坑東邨前租客自然身故單位

回應 #60 lomeion

我舊年12月,個劏房舊業主連租約將我間劏房賣左
個新業主即刻加租,電費都由1.3一度加到1.5一度..
好離譜...(中電好似收1蚊一度電)
同要我簽一年死約,我因為預計今年上樓,
唔肯同佢簽一年死約,個衰業主本來叫我搬..

後來我搵地產,同地產講我等緊上樓,可否簽半年生,半年死
好彩地產幫口,我依家半年死約,半年生約,但今年12月又到期啦
最慘個衰業主係蝗蟲大媽....冇偈傾...

死蝗蟲大媽都有錢買樓,我土生土長香港人....等公屋都等左4年半..真係悲哀 本帖最後由 jtsui3 於 2015-06-10 13:03:51 編輯本帖最後由 jtsui3 於 2015-06-10 13:04:38 編輯本帖最後由 jtsui3 於 2015-06-10 13:05:22 編輯本帖最後由 jtsui3 於 2015-06-10 13:05:39 編輯
市2,1268xxx
2011年1月,藍卡
2013年4月審查, 2015年10月特快揀樓成功,大坑東邨前租客自然身故單位

回應  lomeion
    咁未啱囉,楊經理預計蘇屋邨8月預派...剛好就係幾個月後既事...
最緊要唔...
jtsui3 發表於 2015-06-10 12:55:53 原文

除非你超好運,2次都派新樓,但係你估下房署有冇
咁好死,假如第一次你中安達臣,請你小心考慮,
可能房署會編配彩虹邨低層給你,第三次汄麗閣邨中層給你,
這樣你就會覺得,早知要安仔!
市2
I love Dog so much but I won't offence the rules as well,
any evidence proved to against the rules, go ahead to complain, catch me if you can!

回應  lomeion
    我舊年12月,個劏房舊業主連租約將我間劏房賣左
個新業主即刻加租,電費都由1.3一度加...
jtsui3 發表於 2015-06-10 13:02:45 原文

冇計鬼叫你冇錢,希望上左樓之後安居樂業啦
市2

回應 #64 lomeion

所以日日祈禱希望蘇屋邨派先過安達臣囉...

最好牛下去200-300個...跟住派蘇屋..咁我有機會一擊即中.. 本帖最後由 jtsui3 於 2015-06-10 13:10:41 編輯
市2,1268xxx
2011年1月,藍卡

回應 #64 lomeion

如果比麗閣中層我都要呀,我女嚮長沙灣上學,只係唔想轉校喳...

如果第一次派安達臣,我唔要,第二次比彩虹,我就參加特快好過
起碼可以自己揀區,我見荔景特快,舊年都有....揀荔景,荔景有啲屋唔係凶宅.
係近馬路,或者不方便傷殘人士...
揀到荔景,我都住呀...荔景去長沙灣都方便呀...
市2,1268xxx
2011年1月,藍卡

回應  lomeion
    如果比麗閣中層我都要呀,我女嚮長沙灣上學,只係唔想轉校喳...
如果第一次派安達臣,...
jtsui3 發表於 2015-06-10 13:18:17 原文

但你心儀的,是蘇屋,所以咪就係大家想一擊即中囉!
市2

市2~~德朗是我家~

市2 G1278

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖