香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 各類調遷 » 改善居住空間調遷 » 交了表的你,入來交流下 揀樓機會
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

騷擾? how?
我斜對面都有一個傻佬,有時大家同lift,一齊開門,都好驚
chanhunter 發表於 2015-04-23 11:31:53 原文

隔離屋住咗一對大陸夫婦.男户主60歲有多.女嘅4x-50.佢地平時溝通方式嘅聲浪係好大聲.就算半夜三更都一樣係咁大聲.多次半夜訓訓下都俾佢地嘈醒.亦試過多次打電話去控制室投訴派人上黎睇.但呢班廢柴保安上黎完全係冇作用.行完就算!左鄰右里冇一個敢出聲.太太因為有咗BB攰昨晚22:00點多上床訓.訓到23:45左右.隔離屋又再發出巨大聲浪.嘈醒咗我太太.佢只係開門鬧.但呢一刻我已經失去咗理性 .拎鎖匙開門過去狂踢鐵閘狂吊.條阿叔唔夠我講重想開門打人.我話你夠膽就出黎.之後佢老婆關上木門我先平息咗D怒火.我相信再有下次的話一定會發生血案 本帖最後由 Monchhichi1125 於 2015-04-23 17:05:51 編輯
分享 分享 讚好人數:0查看名單

隔離屋住咗一對大陸夫婦.男户主60歲有多.女嘅4x-50.佢地平時溝通方式嘅聲浪係好大聲.就算半夜三更都一樣係...
Monchhichi1125 發表於 2015-04-23 12:20:47 原文

如果太大聲浪,可以報警
管理處沒用的
那時我太太大肚,對面裝修,簡直想死

今年第一次參加
其實揀樓流程係點?當日咁多人,一齊鬥快?就咁對住佢張list揀?

接平均面積排隊揀  
平均一小時二十人 唔洗搶ge  按次序

頭先個主任打來  佢話我有信到左  聽日有人會放落我信箱
原來d信係俾佢地 先轉寄俾我地
個主任都幾好交帶
真係想請佢食飯

面對個list咁多單位,要係短時間決定?

應該無得實地視察啦?

我昨日都收到信確認申請,,,希望有大單位揀下..

我收到一封信咋

我都係收到一封信咋

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖