香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 其他 » 而家啲公屋間隔越嚟越衰
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

可以唔申請架(只是評論唧)
分享 分享 讚好人數:0查看名單

可以唔申请架(只是评论唧)
Voio06 发表於 2015-02-22 23:48:38 原文

言下之意,窮人要申請公屋就沒资格作出評論
G1315   扩3
天伦乐  g13007-g13026

崇泉高層

回應 #5 ellashin

人心不足.......

同上
ellashin 發表於 2015-02-22 22:23:58 原文

我的睇法剛好是相反。以前的舊公屋全屋只有騎樓的一面通風和透光。但廚房、廁所已經佔據了大部份通風口位置,因此很難去間房。全屋的透光亦嚴重的不足。
分享 分享 讚好人數:2查看名單

回應 #1 ellashin

比起97年起個啲,依家個啲個廁所真係搞到風水唔好,同突左出黎,97年個啲係同廁所平排,個廳大好多
擴3 (G1246XXX-X)
2012年10月31 見主任
2013年12月17 step 4
20/12/2013 收信.怡明.怡茵樓最高個層..27/12 拒絕-30/12轉拒絕字-8/1-2014轉STEP2..26/2 STEP3..27/2 STEP4..電話得知派葵聯2(聯逸樓高層) .開心呀..1/3收信
分享 分享 讚好人數:4查看名單

回应  ellashin
   人心不足.......
23044 发表於 2015-02-22 23:56:04 原文

你認為自己好知足嗎,
係因為你冇呢方面嘅知識,
所以你就認為我吾知足,
吾該你睇吓而家啲公屋間隔先至講啦
G1315   扩3

崇泉高層
分享 分享 讚好人數:4查看名單

我的睇法刚好是相反。以前的旧公屋全屋只有骑楼的一面通风和透光。但厨房、厕所已经佔据了大部份通风口位...
cationic 发表於 2015-02-22 23:57:15 原文

你用几十年前嘅嚟相比冇得講,
你吾話以前冇,而家有,
G1315   扩3

崇泉高層
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回应  ellashin
   比起97年起个啲,依家个啲个厕所真係搞到风水唔好,同突左出黎,97年个啲係同厕所平...
shilingo 发表於 2015-02-22 23:58:31 原文

G1315   扩3

崇泉高層

呢個系你個人嘅念法,但我絕冇呢個意思本帖最後由 Voio06 於 2015-02-23 00:14:43 編輯

呢个系你个人嘅念法,但我绝冇呢个意思
Voio06 发表於 2015-02-23 00:13:10 原文

咁点解要吾好申請呢?
你要知道我吾滿意還吾滿意,
吾代表我吾需要,
如果佢啲設計再差我都要接受架啦,
關我申吾申請咩事呢?
G1315   扩3

崇泉高層
分享 分享 讚好人數:2查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖