香港公營房屋討論區
主頁 » 地區人士或組織 » 德朗邨何華漢 » 巴士641建議全日行走包括星期日方便居民去港島區
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

贊成

贊成
分享 分享 讚好人數:0查看名單

讚成,讚成,讚成

在商言商,假日呢條線唔夠客做的。
55 發表於 2015-02-11 17:35:26 原文

係夠客做的! 不過會同101 直接爭生意囉!

日日放工灣仔都上爆晒人的! 如果有另一選擇, 灣仔去藍田641 會快 101 行土瓜灣半個小時!  

我反而想606入村再上彩雲喎!

現在啟德係無車去港島東的!  本帖最後由 大大熊 於 2015-02-12 09:37:42 編輯
分享 分享 讚好人數:1查看名單

係夠客做的! 不過會同101 直接爭生意囉!
日日放工灣仔都上爆晒人的! 如果有另一選擇, 灣仔...
大大熊 發表於 2015-02-12 09:36:21 原文

樓主話爭取假日班次丫,假日101/111都唔滿喇,
唔好話641。

樓主話爭取假日班次丫,假日101/111都唔滿喇,
唔好話641。
55 發表於 2015-02-12 09:48:37 原文

多個選擇唔好咩?

g1228/市3
5月审查6月合格,step 2 (之前新界派过)
9月13日转step 3
10月22日转step 4
10月24日收信 德珊

多個選擇唔好咩?
大大熊 發表於 2015-02-12 13:43:55 原文

資源要適當運用才好。

再講,以家綠VAN都經"沐虹街",如果641假日又行走,成條沐虹街會有好大的車流,
講到尾,果條只係"路仔",根本唔應該係一個巴士總站

資源要適當運用才好。
再講,以家綠VAN都經"沐虹街",如果641假日又行走,成條沐虹街會有好大的車流,
...
55 發表於 2015-02-12 14:15:25 原文

我明既, 由其係55的角度出發~~~~

遲D有小學+校巴.... 我無眼睇了!  

我明既, 由其係55的角度出發~~~~
遲D有小學+校巴.... 我無眼睇了!  
大大熊 發表於 2015-02-12 15:51:19 原文

我諗第時學校開左,巴士總站可能要遷移。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖