香港公營房屋討論區
主頁 » 消費情報 » 谷氣經歷 » 有線寬頻不知所謂!
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

我cut個時, 都俾佢地玩左好耐, 日日打電話去留言, d信話寄又收唔到, 人都癲呀
用到最尾個個月, 仲成日斷線, 離晒大譜, 仲無時間俾你去還機, 過期仲要收錢, 痴架~...
kw_sir 發表於 2009-12-3 19:41

其實上網辦好簡單,穩陣加埋fax表格,就搞掂
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我以前都是用有線龜速寬頻, 速度不只龜速, 有時還上不到網。

n年前幾好用.........但8年前開始龜速寬頻 成日都~斷 cut 斷~ 我之前試過5至10分鐘就cutline一次 真係煩死人架 之後維修人員同我講話過u位有問題 我都唔知係咩 跟著我轉左用香港灰塵 真係好好用 又快又唔cutline ;1583;

n年前幾好用.........但8年前開始龜速寬頻 成日都~斷 cut 斷~ 我之前試過5至10分鐘就cutline一次 真係煩死...
andrewbo 發表於 2010-5-14 23:40

我當年上網都用過有線,起我有生之年一定唔會再用,仲會叫人唔好用,想同佢成分手,只有一個方法,就係比佢地更"用腦",
佢要一個月前手寫信去cut,我就早2個月寫去,話收唔到我寄信去,我就fax,話收唔到我fax,我就再fax,激起我把火,我就用2張取消信既紙,用膠紙貼成圓筒狀,起個fax機度一直fax足半個鐘,到最後,個永遠無人接既客戶服務打來"小姐,我已經收到你300幾張既取消信啦,會幫你取消啦"
分享 分享 讚好人數:7查看名單

我當年上網都用過有線,起我有生之年一定唔會再用,仲會叫人唔好用,想同佢成分手,只有一個方法,就係比...
bobocsk 發表於 2010-5-15 01:01

呢招勁呀
100 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

我當年上網都用過有線,起我有生之年一定唔會再用,仲會叫人唔好用,想同佢成分手,只有一個方法,就係比...

俾N咁多個""妳,真係配服,勁!!!!
呢招真係絕,咁都諗倒,真厲害,唔到企哋唔投降,最好笑係嗰邊頂唔順要自動打黎投案,真係乜仇都報晒 。。。。。
凸凹凸凹凸凹凸凹凸突翕會員貓貓樣

well done ~~

要公開呢個方法先得

回應 9# wunme

你說得對,跟pccw分手真係好煩,我試過啦,我以前做佢覺得穏定性好,但搬來彩盈邨成日斷線,我個叔仔話現在pccw唔得啦,於是我轉咗香港寬頻。不過我發現好多時晚上都不能上網,我打電話要求他們跟進,現在為止都沒有再出現這個情況。我住下層的鄰居,他是用香港寬頻,有一晚突然斷咗線,於是打電話到大廈坐頭,不足十分鐘就可以上網。我們在懷疑有人扯咗條線,駁另一條線入去。以下是真人真事﹕我個同學上不到網,於是打電話問過究竟,發現安裝寬頻的工作人員將他條線扯咗出來,轉另一條入去。他當然要求他們整番,但事後被和記寬頻追收三佰多元費用,激到我朋友死死吓。

回應 24# bobocsk

good !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

有線口碑真差, 寧願唔睇世盃都唔用佢啦, 費事甩唔到身

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖