香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 興建供應 » 最新消息: 詠善樓取key 了!
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

lukapp姐
BB100 就出$99plan
$99+$99=$198,三個人除都係$66

doow 發表於 2009-10-30 20:25

我很早之前 已發帖 (本帖 # 2 樓 及  # 49 樓 ), 11月 hk寬頻 100Mb will under  $100.
分享 分享 讚好人數:0查看名單

本來準備 俾只 馬 (後天賽馬) 大家 贏番D 裝修費, 可惜非要等到開閘前 1..2 秒 先有, 無法分享了.

我依家又改左個圖則la 做返眼鏡房 所以門口多左個6呎電腦+雜物櫃 呢個櫃要成$5000蚊 依家林緊做唔做 我又改左d位
我344呎 1房  
都係搵自己人裝修 我老公自己做返油漆
其他搵自己朋友做(同佢上大陸買料)全包 $55000...
味兒 發表於 2009-10-28 00:33

你個價錢是否包裝修+ 傢俱(床, 衣柜, 什物柜 , 鞋柜 ) ????
你個房門好似好細 ???
另外你有4人, 佢派3人單位比你

我係$55000包晒 裝修+ 傢俱(做一張子母床, 1個小朋友衣柜, 門口什物柜+閣仔 ,tv地櫃 ) 依家仲包埋個門口6呎電腦+雜物櫃
我係3-4人 1房 如果2-3人係無房架
係我畫得衰 大房門size係22-24 唔係好記得 大房應該再畫過d約係8x8  小朋友房係5x8 因為係躺門留返條巷 晒衫 同下格有時要拉出來比工人訓有2呎位 仲有就係要透光 所以個位只可以咩野都唔放 如果真係要+ 就只可做一張木枱 用9比架拉上就可以寫字 唔用就拉下 都唔會影響下格工人床拉出la

HIHI~~
我今日去收取KEY
我原本一直都唔係十分開心,因為住開香港區30年,突然搬到九龍,心理上覺得唔適應,同埋又比而家細左一半
不過今日睇完樓又好興奮
我係01單位2~3人房,睇完覺得淨係整個廳房就可以入去住,因為我家...
reginengwc 發表於 2009-10-27 22:02

一般房署推薦的裝修工程公司, 很多建築材料都是大批入貨,
選擇比較少, 質素較為參差, 所以收費會比外面的裝修公司平。
聽講通常都麻麻, 手工唔足, 要轉款式又加好多錢,
手工麻麻,唔轉款,用平野都唔緊要.最慘係唔知搞幾多個月先搞掂,最後又係要比多D錢先得!

我係$55000包晒 裝修+ 傢俱(做一張子母床, 1個小朋友衣柜, 門口什物柜+閣仔 ,tv地櫃 ) 依家仲包埋個門口6呎電腦+雜物櫃
我係3-4人 1房 如果2-3人係無房架
係我畫得衰 大房門size係22-24 唔係好記得 大房應該再畫過d...
味兒 發表於 2009-11-5 00:51

甘真系超抵, 差不多系半買半送

依家通常 4人派 -2房單位, 3人才派1房單位.
不過 黃大仙3期好少 2房單位 .

我344呎 1房  
都係搵自己人裝修 我老公自己做返油漆
其他搵自己朋友做(同佢上大陸買料)全包 $55000
間1間磚牆主人房
間1間木板(百葉簾板)小朋友房(可左右開躺門係入門口位)
鋪廳地磚+全屋腳線+全屋級咀
鋪廚+廁地磚...
味兒 發表於 26/10/2009 23:51

又唔係貴wor~

你個價錢是否包裝修+ 傢俱(床, 衣柜, 什物柜 , 鞋柜 ) ????
你個房門好似好細 ???
另外你有4人, 佢派3人單位比你
wunme 發表於 3/11/2009 12:59

人地已經話左, 有一個係工人, 點派4人單位俾你呀

人地已經話左, 有一個係工人, 點派4人單位俾你呀
kw_sir 發表於 2009-11-5 14:43

P6 #59

你睇清楚 ,佢有2個小朋友, 你一定系搬屋搬到眼花花

P6 #59

你睇清楚 ,佢有2個小朋友, 你一定系搬屋搬到眼花花
wunme 發表於 5/11/2009 14:57

唉~~係喎係喎
唔係搬屋搬到眼花, 係執屋執到頭暈暈

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖