香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 新界公屋 » 祥龍圍邨 » 祥龍圍邨報喜列表 (12/1/15 最後更新)
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...66...129
支持鍵盤翻頁

回應  芬芬@.@
唔好灰心,一日未派完仲有機會架!
我當日係由s2直接跳到s4架
祝願你早日轉step派到心水樓 ...
MaggieChow 發表於 2015-01-09 15:24:56 原文
係呀,我都係咁,一日未派完,一日都仲有希望,加油!!
G1229xxxx
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #652 cathy1229
曾幾何時我都有唔開心同心灰過,但經過分析,我明白我號碼對於派祥龍黎講真係機會好微。
咁我就開始將果7-8成希望,變成2-3成。祥龍對於我講真係方便好多,但我明勉強唔到,只要咁樣諗心情放鬆好多,哈哈

沉默是金
分享 分享 讚好人數:2查看名單

回應 #653 芬芬@.@

唔好怪我多事,我知你本來想等上水粉嶺。。。其實你會否考慮轉擴展,水仔話哂都係鐵路沿線,相對好過洪福。。。我就因這原因先轉隊。。。我現在第二次配房,等收信,希望係水仔

回應 #642 23044

睇你資科6-1-2015已轉左區,終於決定放棄排新界.

新界3人

回應  cathy1229
曾幾何時我都有唔開心同心灰過,但經過分析,我明白我號碼對於派祥龍黎講真係機會好微。
...
芬芬@.@ 發表於 2015-01-09 16:22:31 原文
點都好,支持你呀芬芬
G1229xxxx
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #655 desmondching

未放棄既,如果大批轉step,我會轉返來搏下,唔得就算,我要好像最愛咁,睇準時機轉

回應  desmondching
   未放棄既,如果大批轉step,我會轉返來搏下,唔得就算,我要好像最愛咁,睇準時...
23044 發表於 2015-01-09 17:14:37 原文

水仔一期派完應該又會靜番,第二期5-6月份才開始派.
你轉區二期你機會好大.
反觀新界仍然毫無動靜,祥龍一潭死水.
新界3人

回應 #654 i_love_AA

水仔太遠!我知道有1257派水仔,我有睇擴d post!相對來我來講洪福比水仔方便。我隔個星期同仔去沙田圍做言語治療,由我而家住個度去沙田圍要1小時,洪福會比水仔近,轉區屋企4大長老有意見,c6亦講佢寧願要洪福不要水仔本帖最後由 芬芬@.@ 於 2015-01-09 17:27:45 編輯
沉默是金

回應 #659 芬芬@.@

沙田圍唔係係沙田?? 水仔唔係係沙田架咩??本帖最後由 cathy1229 於 2015-01-09 17:32:41 編輯
G1229xxxx

回應 #660 cathy1229

沙田圍要係大圍轉馬鐵2個站!第二個站就係沙田圍,水仔仲係博康對上即沙田圍站下車,再轉小巴上個半山,由港鐵粉嶺去馬鐵沙田圍都要一小時何況仲要博腳上山?本帖最後由 芬芬@.@ 於 2015-01-09 17:40:03 編輯
沉默是金

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...66...129
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖