香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 擴市6人 » 扩6第2次派梨木樹二邨,勁失望!
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

其實有屋比你已經係好好,看到有好多人仲住緊板間房,崖貴租亦有,慘過你既人大把,不就返工返學可以早點出門口,所以不要要求太多,隨遇而安。
擴2 G1270
2-2011 藍卡
5-2013 成功審查
7-2014 荔景,自然身故, 無要
10-2014 水-清泉低層 已簽意向
2-2015 等派 key
分享 分享 讚好人數:0查看名單

好明顯是康講淫啦....30年前香港是英國殖民地,讀書冇教殘體字囉
市2,1268xxx
2011年1月,藍卡
2013年4月審查, 2015年10月特快揀樓成功,大坑東邨前租客自然身故單位

好明显是康讲淫啦....30年前香港是英国殖民地,读书冇教残体字囉
jtsui3 发表於 2014-12-25 01:21:42 原文

好!依家的年輕人想法果然吾同,我係讀得書少,我打左成30年工,只想到可以養妻活兒,有瓦遮頭咁簡單啊!唉l依家的社會政治意識太複雜,兩極化,缺少左獅子山下的拼博精神,變得好似台灣的藍綠紛争,無左競争力,令人心寒。
G1237xxx,扩6,1葵盛西,2梨木树二邨,3梨木樹一邨凶宅,無奈,4富東邨感恩

好多擴六以上的通上派來派去不出這幾個地區!!
東涌,荃灣,葵涌
上個月我都收到特別派樓是葵涌,但單位有問題回收翻新中。
好嘢上手都唔會搬走,好彩特別派樓唔要都唔當一次正式派樓。

好多擴六以上的通上派來派去不出這幾個地區!!
東涌,荃灣,葵涌
上個月我都收到特別派樓是葵涌,但單位有...
cj0124 發表於 2014-12-31 02:35:28 原文

深有同感,我已派了荃灣和葵涌,最後一次好大機會東涌,冇辦法,煮到來就食,起碼東涌的樓都新D靚D,(自我安慰), 梨木樹前日去睇過,真係吾掂,比我想像中細,勉強間到3房,但好細,又冇窗好暗,厠所勁細,肥D都轉吾到身,厨房都係企到1個人,真係接受吾到,已拒绝,又話舊樓會大D都吾係嘅!
G1237xxx,扩6,1葵盛西,2梨木树二邨,3梨木樹一邨凶宅,無奈,4富東邨感恩

昨天特登去梨木樹拒绝左配房,剛剛上電子服務網站,已經轉左拒绝配房,個屋邨主任辦事效率真係高,抵讚!

回應 #27 ymlam

系架,沙田馬鞍山等區好多巴士到紅堪,唔錯架,希望樓主第三次如愿派到心水!

深有同感,我已派了荃灣和葵涌,最後一次好大機會東涌,冇辦法,煮到來就食,起碼東涌的樓都新D靚D,(自我...
ymlam 發表於 31/12/2014 06:21 原文

未必係東涌 擴展仲有其他區 祝福你派到心水樓

:O

東涌多大單位,又冇人吼,果位樓主第三次中既機會80%以上
市2,1268xxx
2011年1月,藍卡
2013年4月審查, 2015年10月特快揀樓成功,大坑東邨前租客自然身故單位

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖