香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 擴市6人 » 扩6第2次派梨木樹二邨,勁失望!
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

我不是要新楼,旧楼都吾緊要,但係要啱区,就到返工返学,梨木樹來何文田、紅磡要转车,车費又貴,時间又...
ymlam 發表於 2014-12-19 18:23:37 原文
老實講,香港人番工好多都要搭車架啦 嫌車費貴可以係附近搵過一份工。番學,好多都迫住要轉校

梨木樹附近石蔭石梨有office and 廠!可考慮!
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我同你都係咁uote]派左第二次梨木树二邨,劲失望,吾係话一次比一次好吗?点解我相反㗎,真係不敢想象第3次又会点派啊! ;019...
ymlam 发表於 2014-12-19 17:35:05 原文[/quote]
Wo
市4no.1215xxx-1218xxx,
16-5-2017

市4 G1190 06年12月藍卡 10年6月派東涌 11年7月轉市區 1/2/13 step2 9/7轉返step1 19/8審查 6/9 step2 4/10 step3 7/10step4 11/10竹園南邨 4/11-S2 2013特快:把握了自己最後一次機會,成功完成八年抗戰!  (L 19)

老实讲,香港人番工好多都要搭车架啦 嫌车费贵可以係附近搵过一份工。番学,好多都迫住要转校
az 发表於 2014-12-19 19:14:21 原文

2个細仔小学隨時就转得,但係 2个大女讀緊大学、中学点转啊!本人喺我公司做左20幾年无理由自己辞工走㗎!唉!好头痛,天不從人願。
G1237xxx,扩6,1葵盛西,2梨木树二邨,3梨木樹一邨凶宅,無奈,4富東邨感恩

2个細仔小学隨時就转得,但係 2个大女讀緊大学、中学点转啊!本人喺我公司做左20幾年无理由自己辞工...
ymlam 發表於 2014-12-19 20:44:55 原文
大學可寄宿,想當年我番學要新界過海添 ,車費貴?你無申請車船津貼?你全公司d人唔會都住附近呀? 要唔要都係睇你夠唔夠quoter係出面捱貴租

六人單位已經唔多,派到已經開香檳慶祝,仲望派喺公司學校隔離,
梨木樹都算係咁啦,一陣派東涌仲死
分享 分享 讚好人數:1查看名單

扩三12980x几时先派呢

未必一次比一次好,祝樓主你下次派心水樓啦! x2
VickYeung 發表於 2014-12-19 18:09:27 原文

我不是要新楼,旧楼都吾緊要,但係要啱区,就到返工返学,梨木樹來何文田、紅磡要转车,车費又貴,時间又...
ymlam 發表於 2014-12-19 18:23:37 原文

擴展係呢D區, 一係轉市區, 冇十全十美, 真係要自己買樓, 先可以要邊住邊, 我婚後住荃灣同屯門十幾年, 仔係葵涌反學, 我派將軍澳咪照要, 冇話吾要等葵聯

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖