香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 康樂園 » 音樂 » 聽不同年代的歌
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

咩年代都好..
對"鄭伊麵"係永遠唔會變..
唱番二句先..
不管天邊風已起..
只想依依看著你..
但呢首係一...
yee 發表於 2014/08/11 12:56 原文

https://www.youtube.com/watch?v=bwiEHKQuL0A
https://www.youtube.com/watch?v=iRgCT031nkw
https://www.youtube.com/watch?v=xFCU6wy40GQ

Enjoy !!!本帖最後由 cotchan 於 2014-08-11 13:10:24 編輯
分享 分享 讚好人數:1查看名單

Youtube 一定有,但你條link揾唔到有……
1010 發表於 2014/08/11 13:04 原文

要比反應俾個網主喇,叫佢update翻,哈哈
分享 分享 讚好人數:0查看名單

要比反應俾個網主喇,叫佢update翻,哈哈
cotchan 發表於 2014-08-11 13:08:25 原文

你做乜要整個流口樣
上次係Jr.Junior concert聽Ander Nelson唱,佢唱得好好聽好正……

你做乜要整個流口樣
上次係Jr.Junior concert聽Ander Nelson唱,佢唱得好好聽好正……
1010 發表於 2014/08/11 13:17 原文

網主不是我嘛

新一代唱的,樂器都正d

good ;030

thanks for sharing

阿陳SIR,
有野要問..
如果做一份保險, 月供1800蚊..為期5年..
咁agent其實係佔幾多佣金?
會係一次過收晒佣金..定係跟供款人..每月收取供款人佣金?
但如果係銀行職員"做"到呢份保險..咁銀行職員又會唔會有佣金收呢?
如果係涉及你地行業的商業秘密, 就唔使答我..
我只係想起, 就想問..
遊歷過旅途 等一天終老
生老病死 一起細數

回應 #14 cotchan
阿陳SIR,
有野要問..
會係一次過收晒佣金..定係跟供款人..每月收取供款人佣金?
但如果係銀行職員"做"到呢份保險..咁銀行職員又會唔會有佣金收呢?
如果係涉及你地行業的商業秘密, 就唔使答我..
我只係想起, 就想問..
遊歷過旅途 等一天終老
生老病死 一起細數

回應  cotchan
阿陳SIR,
有野要問..
...
yee 發表於 2014/08/15 10:41 原文

其實已經改咗例,係要披露佣金資料的,不過可以問到先答。

5年期的通常首年佣金得5%,銀行的更少。

佣金視乎不同公司,不同計劃,不同年期而定,佣金係客戶交了保費就下月頭出的,首年佣金係由2.5-60%不等,第二年叫續保佣金,一般會係1-20%,第三年以後,一般會係1-5%,甚至無的,視乎計劃年期。

銀行的因為有底薪,所以通常有quota的,而佣金會比保險公司的低很多,甚至沒有的。

所有保險計劃都要經有關監管機構審批過才可以賣的,d精算師計過嘅數,點會死錯人,如果計錯嘅(通常好耐先發現到),條友已被炒,個計劃亦都即時停買。

(題外話:兩個工種都會有人做,因會每種性質都各有特色)

希望答到你嘅問題

回應  cotchan
阿陳SIR,
有野要問..
...
yee 發表於 2014/08/15 10:41 原文

嘩,其實重複回應係唔係都要delete呢?
阿Yee,你又執2雞

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖