香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 擴展市區公屋 » 葵聯邨二期 » 承仔咁剷底,收唔收貨?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4...19
支持鍵盤翻頁

回應  VickYeung
  我就係見過有人好似果個POST咁,真係乜都剷到入肉...............所以我唔覺得我係有...
siulunlunsiu123 發表於 2014-07-23 08:11:14 原文

應該話根本五洗產,我個個承仔同我講五好搞浪費金錢,本身個底已經好好,再做未必做得翻原本個底禁好,
汁汁油翻靚就好,我有老友做開油漆都係感同我講,無咩都五建議產,產底辛苦工作來,基本油漆佬唔會想做,他自己家舊居裝修都不產
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  VickYeung
  我就係見過有人好似果個POST咁,真係乜都剷到入肉...............所以我唔覺得我係有...
siulunlunsiu123 發表於 2014-07-23 08:11:14 原文

勿怪得知囉52000點會包產噶,淨產加油市價都要20000度

勿怪得知囉52000點會包產噶,淨產加油市價都要20000度
jj168 發表於 2014-07-23 09:22:02 原文
應該話根本五洗產,我個個承仔同我講五好搞浪費金錢,本身個底已經好好,再做未必做得翻原本個底禁好,
汁...
jj168 發表於 2014-07-23 09:19:28 原文

出面果D報,剷底油油好似18000左右,但係其實如果我真係出去搵果D,佢地又係唔係真係會剷走晒個底,定係又好似而家咁剷果少少??

因為果D面油,我真係真係頂唔順...........
我一摸到就起晒雞皮.......(鞋)到好似D沙紙咁.......

咁我而家係唔係捉虫呢????????????
而家佢又剷Q晒....真係想救都冇得救...............

照你咁講,佢而家剷唔到果D真係剷唔到好過剷到???

真係好擔心間屋.........本帖最後由 siulunlunsiu123 於 2014-07-23 09:58:57 編輯

我果時本身諗住油下油就算,
裝修師傅係我哥朋友,
佢話發現我個單位有部份位鬆,
要剷,唔剷驚我住得一兩年僕出黎,
話怕我到時賴佢油得唔好,
我又怕剷底貴,佢話落葯水掃,
鬆既一定要剷,好實既可以留返,
所以我間屋比樓主你剷得多啲,
但又冇全屋剷清晒架~

我果時本身諗住油下油就算,
裝修師傅係我哥朋友,
佢話發現我個單位有部份位鬆,
要剷,唔剷驚我住得一兩...
polly18 發表於 2014-07-23 10:09:04 原文

我見我個廳剷左之後,牆上面有個洞........

聽到你咁講我都放心D.....
我就係見人地剷到乜都冇但自己果道就乜都冇剷咁....所以好Q驚...

咁而家希望佢可以批得平D就算LA

回應 #30 siulunlunsiu123

咦..我都係呢間承仔...你5萬2全包D乜 ??  我6萬6都無包剷底 -,-"
申請:擴展 3人
申請編號:G1251xxxx  藍卡日期:10年3月
審查日期: 24/7/13 step2 : 19/8/13
step3 : 1/3/14  step4 : 3/3/14
收信聯逸高層  6/3/14

回應 #36 bankband

間2房連房門,剷底批灰油油,鋪地磚連磚,廚房吊櫃,地櫃,門仔,英泥台!,窗台級咀3條。改兩個燈制。。

好似咁上下!

承仔係咁上下

回應  bankband
間2房連房門,剷底批灰油油,鋪地磚連磚,廚房吊櫃,地櫃,門仔,英泥台!,窗台級咀3條...
siulunlunsiu123 發表於 2014-07-23 11:17:51 原文

你無搞次所都系差五多啦,同你產算抵,關鍵之後批得好就好噶拉,
我自己原則就無咩五好變動太多,因為有時個個cf手法道德都唔同,
盡量心平氣和同他們溝通啦,公平講句裝修穩熟唔熟都有機會出事,能完工就最好。
我另一朋友找相熟搞,最後十幾萬都係做你五萬的野

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4...19
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖