香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區2人 » 如三人變二人是否有轉機加快上樓?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應  bb83883
    我同佢D屋人住我都挨左7年啦!我仲痛苦啦!
刘瑞娥 發表於 2014-07-02 14:24:52 原文

可能你果7年無我咁辛苦先至捱到,住屋環境已嚇到自己訓唔著覺,出入唔放便,佢d屋企人衰到咩野都要你做哂,無工人,我就係工人
比佢d屋企人駡,身邊果個都唔幫自己,唉,家家有本難言..........只能說,如可以早d走就早d
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #31 bb83883

原来我们都系同病相连,我都系啦!佢地觉得娶的你反来就系工人,我以前经常反大陆,佢都要理!现在就好D,以前我被佢经常欺负!好彩我背后仲我老公撑,唔系我早就走左啦!佢唔喜欢你,你无论做的几好,佢都系觉得你唔好!
G1245 市3
2012年10月 通過審查
2015年12月 step 3

好可憐、好同情你!
市2(长) G1347***
03/2014蓝卡
2014 特快 039***
2015 特快 032***

回應  bb83883
    原来我们都系同病相连,我都系啦!佢地觉得娶的你反来就系工人,我以前经常反大陆,...
刘瑞娥 發表於 2014-07-02 14:55:09 原文

咁唔怪得你捱到7年,我老公不單無撐我,仲加埋把口駡埋,已經心淡拉,仲要咁等,佢又唔會理會公屋,佢亦唔會減OT返而仲更加要OT賺多D
咁攪法真係到時有日要審查唔合格彈返我轉頭都似

回應 #34 bb83883

我都知道好难相处,
   甘你都要顾下小朋友的感受!你可以同你老公倾下,一起搬出去住咯!我之前都想过搬出去住的,但我老公唔肯搬!因为我老公人工好低,怕负担唔起!我老公以前都系看唔过眼我被佢欺负,所以经常吵!佢D屋人仲話自从我来左,经常吵架!我心念!人不犯我我不犯人!我一般都唔钟意同佢吵!我等公屋都等左4年9个月!我都好想搬啊!好彩我有反工!唔系日日对住佢一家人,唔系我可能到左西天了!本帖最後由 刘瑞娥 於 2014-07-02 16:26:17 編輯
G1245 市3

回應  bb83883
我都知道好难相处,
   甘你都要顾下小朋友的感受!你可以同你老公倾下,一起搬出去住咯!...
刘瑞娥 發表於 2014-07-02 16:23:28 原文

我程況不同你,因為佢地係一D圍村人,兄弟如手足,佢地有錯都是對的,不論老婆有否對錯,總之同姓的就會一組,錯也是對
小朋友都不喜歡爸爸的,有幾次都打他,所以小朋友都喜歡跟我及同睡
他一定不會搬的啊,自幼長大在此處不會走的了

回應 #36 bb83883

我真系念唔明D男人,甘娶个老婆反来做咩?
G1245 市3

回應 #21 bb83883

你轉2人咪仲衰, 錢仲少過3人! 3人多數 3-4 好少聽派2-3, 多間房差好遠, 長遠對小朋友成長都好D啦!
個個等緊都係咁架啦~我都係同奶奶佳, 亦好唔鐘意對方, 冇計架! 鬼叫自己冇能力搬咩!
擴 2 G1288XXX  藍卡日期:11年11月
STEP 1: 13年9月17,審查11月13 STEP 2: 13年12月3
STEP 3: 16年8月11日  STEP 4: 16年8月13日
水泉澳 映泉
2013 特快 P17xxx,  2014 特快 P132xx,  
2015 特快 P92xx, 2016 特快 P53xx

回應 #15 bb83883

祝早日上樓…!  
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  bb83883
    你轉2人咪仲衰, 錢仲少過3人! 3人多數 3-4 好少聽派2-3, 多間房差好遠, 長遠對小朋友...
lovejoeymsh 發表於 2014-07-02 17:26:02 原文

吾得呀!佢過额講明吾會理!

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖