香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 擴市4人 » 尚禮樓~兇宅...續....>:<
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

我來遲咗,原來有續集……
你嘅問題暂時唔係問題,呢啲問題大家都會有,見步行步啦,到時再慢...
Hohou 發表於 2014-07-05 13:39:47 原文

已經失了先機,為盼攞番尾彩!
寂寞守寒窗,寡室安寧容客寓.
逍遙遊遠道,迷途邂逅遇蓬迎.
分享 分享 讚好人數:0查看名單

加咗啦!下個月起又唔見幾舊水,
租住地方真係冇計,任人宰割!
所以唔係凶宅嘅話,嗱臨走,唔等水泉...
yungmankam 發表於 2014-07-05 17:44:51 原文

咁簽咗一年定兩年約?
加租係注定嘅啦,睇遲定係早啫。啲業主好衰,拿佢哋嘅開心來建立我哋嘅痛苦……
No.1212xxx(擴4)
14年7月派安蔭邨(第三次)。

知足常樂!享受當下!

咁簽咗一年定兩年約?
加租係注定嘅啦,睇遲定係早啫。啲業主好衰,拿佢哋嘅開心來建立我哋嘅痛苦…...
Hohou 發表於 2014-07-05 17:55:53 原文

俾佢計多一年生約,
可以一個月通知離場,
每月加多六舊水.

回應 #183 yungmankam

你住邊區吖?
G1216XXX 20/5第一次派麗瑤邨(拒絕)
11/6 第二次派尚仁樓凶宅(拒絕不計一次)
2/7 第三次禾輋(合理拒絕)
3/10 step 2

俾佢計多一年生約,
可以一個月通知離場,
每月加多六舊水.
yungmankam 發表於 2014-07-05 18:03:01 原文

哇,你個業主仲比我個貪心……
No.1212xxx(擴4)
14年7月派安蔭邨(第三次)。

知足常樂!享受當下!

哇,你個業主仲比我個貪心……
Hohou 發表於 2014-07-05 18:31:54 原文

佢知道我唔會租得長時間,無謂再轉地方租"哂錢"
今次房署帶頭加租,私人市場啲業主重同你容氣咩!

回應  yungmankam
你住邊區吖?
twelve0328 發表於 2014-07-05 18:23:02 原文

新蒲崗舊樓.

回應 #187 yungmankam

我派左沙田禾輋2樓,你有消息未呀?
3/10 step 2

回應  yungmankam
    我派左沙田禾輋2樓,你有消息未呀?
twelve0328 發表於 2014-07-06 16:22:58 原文

我未有!你係咪睇咗先再決定?

回應 #189 yungmankam

我今日去睇左,不過入唔到屋,間屋反新緊,我大多數要,只要係沙田!而且今日同個隔離屋傾兩句,佢話上手人兩個人住,有個老人家早兩年成日病,之後成日出入醫院,療養院,不過就唔係死係屋企!之後得返個仔住,無幾耐就交返間屋比政府!

不過最終要小朋友入左屋去睇完作最終決定!

3/10 step 2

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖