香港公營房屋討論區
主頁 » 關愛互助 » 輔導熱線 » 我究竟可以點?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

我究竟可以點?
其實係咁嘅,我响1995年嘅時侯,响何文田巴富街教育署嘅匡導班識到一個大我1歳嘅男仔,姓林,我媽媽同佢阿媽都識得對方嘅,但近年呢個男仔嗰人都已經變咗質!佢去到黃毓民細佬開嘅書局度做,因為佢手痛,佢淨係識得行行企企,佢俾老細炒咗,之後响屋企HEA,無再搵工,佢老竇生前响市政署做掃街嘅,佢老竇响2009年過咗身,佢對佢老竇嘅死一D都唔傷心,我覺得唔意外,因為佢對佢老竇無感覺,佢老竇留低咗一筆百幾萬嘅遺產,佢嗰時失業,佢問佢阿媽攞錢,佢阿媽唔俾,佢居然話:D錢遲早都係佢嘅!
佢有先天性嘅心臟病,佢而家應該仲响醫院度過佢嘅餘生!
佢令我好失望!
我由細到大都無朋友,呢個咁嘅朋友俾我都唔會要!我以後都唔知點算?本帖最後由 CF4180 於 2014-06-11 14:43:12 編輯
分享 分享 讚好人數:0查看名單

no,1284  擴2
9/13 step1,1/14,step2
16/7月20日,網上轉市2  12/8/16,s2 ,22/8 s4
分享 分享 讚好人數:1查看名單

既然曾經是朋友一場,現在佢有病在醫院,你有時間可以去探下佢。

回應 #3 55

唔會

回應 #4 CF4180

甘你冇乜嘢可以做。

回應  CF4180
   甘你冇乜嘢可以做。
55 發表於 2014-06-11 15:42:39 原文

因為佢唔肯應我

因為佢唔肯應我
CF4180 發表於 2014-06-11 16:05:20 原文

甘算喇。佢同你性格同思想有甘大的差異,基本上好難可以做到深交的。

其實係咁嘅,我响1995年嘅時侯,响何文田巴富街教育署嘅匡導班識到一個大我1歳嘅男仔,姓林,我媽媽同...
CF4180 發表於 2014-06-11 14:26:02 原文

其實, 我都唔知道你想點!

想同你分析都無用!

1)其實係咁嘅,我响1995年嘅時侯,响何文田巴富街教育署嘅匡導班識到一個大我1歳嘅男仔,姓林,我媽媽同佢阿媽都識得對方嘅,但近年呢個男仔嗰人都已經變咗質!佢去到黃毓民細佬開嘅書局度做,因為佢手痛,佢淨係識得行行企企,佢俾老細炒咗,之後响屋企HEA,無再搵工,佢老竇生前响市政署做掃街嘅,佢老竇响2009年過咗身,佢對佢老竇嘅死一D都唔傷心,我覺得唔意外,因為佢對佢老竇無感覺,佢老竇留低咗一筆百幾萬嘅遺產,佢嗰時失業,佢問佢阿媽攞錢,佢阿媽唔俾,佢居然話:D錢遲早都係佢嘅!

=> 呢個同你認唔認佢係朋友的背景資料完全無關係!

2)佢有先天性嘅心臟病,佢而家應該仲响醫院度過佢嘅餘生!
佢令我好失望!

=> 佢有有先天性嘅心臟病,佢而家應該仲响醫院度過佢嘅餘生 => 而令你好失望?

3) 我由細到大都無朋友,呢個咁嘅朋友俾我都唔會要!

=> 那你問來做咩呀?

4) 我以後都唔知點算?

=> 上多D來CYCLUB 囉! 呢度你會識到好多新朋友的!

分析完畢
還我河山 復我熊國
分享 分享 讚好人數:3查看名單

既然曾經是朋友一場,現在佢有病在醫院,你有時間可以去探下佢。
55 發表於 2014-06-11 15:31:55 原文

"我由細到大都無朋友,呢個咁嘅朋友俾我都唔會要!"
還我河山 復我熊國

別人好難理解

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖