香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 擴市4人 » 擴4g1217第2次step4
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4...7
支持鍵盤翻頁

回應 #30 yungmankam

唉有邊個c9唔係一年365日都話減肥架。明明瘦到條藤都話要減,可知我呢d,唉……
孰真孰假, 危言聳聽, 惟有憑心, 感受至真.
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  yungmankam
   唉有邊個c9唔係一年365日都話減肥架。明明瘦到條藤都話要減,可知我呢d,唉……
Bbbuddy 發表於 2014-05-19 16:44:16 原文

我唔係c9,我係鐵錚錚既硬漢子!
寂寞守寒窗,寡室安寧容客寓.
逍遙遊遠道,迷途邂逅遇蓬迎.

回應 #32 yungmankam

失覺晒

回應 #27 yungmankam

真喺想佢快時佢唔快
08年單人申請
09年加人,擴4,房署計09年2月no.1227-1228
3月派東涌逸東。4月派青衣長青   5月石籬

真喺想佢快時佢唔快
大笨鼠 發表於 2014-05-19 18:21:13 原文

我在今年1月轉區時,睇住重有9000個no.先到.
重唸緊可能要去到水泉澳第二期先有機,殊不知,
快到出奇,派緊好似隔一個no.隔二個no.咁,完全唔似一千一千派.

我在今年1月轉區時,睇住重有9000個no.先到.
重唸緊可能要去到水泉澳第二期先有機,殊不知,
快到出奇,派緊好...
yungmankam 發表於 2014-05-19 18:49:53 原文

咁咪證明人哋有做嘢囉,玩住做,一時蝸牛,一時跳兔
08年單人申請
09年加人,擴4,房署計09年2月no.1227-1228
3月派東涌逸東。4月派青衣長青   5月石籬

咁咪證明人哋有做嘢囉,玩住做,一時蝸牛,一時跳兔
大笨鼠 發表於 2014-05-19 20:02:34 原文

其實說穿了,只不過係將依家派出嚟既舊樓,等人拒絕後,就放係特快度.
當新屋邨落成,預派就俾番已拒絕的輪侯隊,變相而家轉定輪侯册號碼.
到時就好似"怡明"同"葵聯"情況差唔多,開派時只係派番之前啲號碼,
同埋特快又有大量單位供應,但係如果你只係最後一次機會的話,就俾佢攪死!
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #37 yungmankam

但係我仲有兩次機會都好驚等唔切預派,日日惶恐擔心中。

但係我仲有兩次機會都好驚等唔切預派,日日惶恐擔心中。
Bbbuddy 發表於 2014-05-19 20:42:52 原文

你有兩次機會,我都係得兩次,你既no.1215,
其實同我no.1218,唔係相差好遠,我上文分析既係事實,
而家距離水泉澳預派,可能尚差數月,有機會再派一次舊樓,
絕對唔出奇,但如果你企硬等水泉澳的話,相信指日可待!

回應 #39 yungmankam

祝願大家齊做水記街坊

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4...7
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖