香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 擴市4人 » 擴4g1216xxx派第一次
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應 #59 yungmankam

擴4吾小野,啱啱見有個响你前面市轉擴3000個單位,可能真係吾夠派
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  yungmankam
   擴4吾小野,啱啱見有個响你前面市轉擴3000個單位,可能真係吾夠派
chan328 發表於 2014-05-14 21:06:38 原文

冇相干!轉區或選擇邊區,個人志願,如果佢嘅號碼係在我之前,
證明佢係俾我更早輪侯,唔覺得佢係插隊.!派邊樹更加唔係我地話事.
寂寞守寒窗,寡室安寧容客寓.
逍遙遊遠道,迷途邂逅遇蓬迎.

回應 #62 yungmankam

回應 #62 yungmankam

千期吾好誤會,我從來冇話過其他人插隊,無意中發現呢個網,我成日爬惦,見到4人以上真係排好耐,同你一樣諗法,係我地no.前面,即係排先過我地,派比佢地先係合理既,如果連呢D正常規則都吾識,將來都吾知點教下一代
分享 分享 讚好人數:2查看名單

千期吾好誤會,我從來冇話過其他人插隊,無意中發現呢個網,我成日爬惦,見到4人以上真...
chan328 發表於 2014-05-14 22:06:23 原文

今次水泉澳開派,係會比其他擴展區份多咗人轉過嚟!
原因係沙田區,九龍與新界都較可合適接受,交通又方便.
反而我覺得擴3面對其他區份轉過來嘅壓力較多,因為市區和新界的no.較接近.
而擴4只係多咗市區輪侯者,新界no.已經超過咗,轉過嚟都博唔到.

恭喜

回應 #66 yungmankam

多謝你意見.反而我各得擴3冇壓力.因為我no.已經過左.可能我未審查.等前面no.派先.你知吾知沙田一期3000個單位有幾多個3人單位

多謝你意見.反而我各得擴3冇壓力.因為我no.已經過左.可能我未審查.等前面no.派先....
chan328 發表於 2014-05-15 19:15:16 原文

係呀!唔記得你no.早啲添,應該係對於1260xxx後啲輪候者,
可能會有影響.之前有會員登過一份水泉澳房間多少的list,
依稀記得一房單位,好似有2千間,如有記錯,勿插!!!

居回應 #69 yungmankam

好鄰居
   2014-05-15 22:01:12 編輯本帖最後由 chan328 於 2014-05-15 22:01:29 編輯

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖