香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 牛頭角上邨 » 牛上一睡房裝修歷程
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4...54
支持鍵盤翻頁

好快手喎
分享 分享 讚好人數:0查看名單

原帖由 laamlaam1010 於 2009-7-1 22:51 發表
好快手喎

係我都有d意外,跟住落黎應該係等牆身乾透就會改電制位,
今日重決埋用煤氣熱水爐同煤氣煮食爐,
決定用乜野爐後即搵成建商報上爐具尺寸,
等佢做廚櫃有得預Size!

原帖由 topaction88 於 2009-7-1 22:36 發表
今日以做好牆身英泥

批平左房牆,呢幾日天氣咁好,好快就吹乾啦..唔似我幾日前..落雨個幾日..要等多幾日先有得郁其他野..
你揀定左牆身顏色未呢?

原帖由 kiki630 於 2009-7-1 23:22 發表

批平左房牆,呢幾日天氣咁好,好快就吹乾啦..唔似我幾日前..落雨個幾日..要等多幾日先有得郁其他野..
你揀定左牆身顏色未呢?

揀左喇我會油兩隻色,主色係淺米黃色,電視幅牆會油橙色~
我諗成建商咁快手可能想多一個示範單位比客睇呢

原帖由 topaction88 於 2009-7-2 02:22 發表

油兩隻色,加幾錢??

原帖由 topaction88 於 2009-7-2 02:22 發表

你可以放心, 如果佢想你單位比客人睇, 一定做得好.
後尾個批就.........腍清楚

想問下呢d各要加幾錢呀?
  1 天花線加窗台冚
  2  浴屏(8mm強化玻璃)+吸水條鋪磚
3  沖涼位水管入牆
另,納米磚/磨光磚/拋光磚有咩分別?價錢邊個貴d?

原帖由 ac_ling 於 2009-7-2 10:00 發表
想問下呢d各要加幾錢呀?
  1 天花線加窗台冚
  2  浴屏(8mm強化玻璃)+吸水條鋪磚
3  沖涼位水管入牆
另,納米磚/磨光磚/拋光磚有咩分別?價錢邊個貴d?

答唔到你喎我唔係成建商,我只知搵成建商淨做浴屏大概$1800,
或者你去uwant家居討論區出post問下,會有好多人報價比你的!

原帖由 kiki630 於 2009-7-2 08:38 發表

油兩隻色,加幾錢??

唔洗加錢喎,原先講左橙色油一幅牆,其餘米色油晒全屋,
昨天諗諗下又想油多一度牆橙色佢都話無問題叫我到時同師傅講就得~

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4...54
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖