香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 牛頭角上邨 » 牛上一睡房裝修歷程
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...32...54
支持鍵盤翻頁

原帖由 topaction88 於 2009-8-11 19:41 發表

係囉自己都覺好彩搵啱間肯負責任既成建商,
經過今次大裝修自己都學懂很多野,
繁事都要親力親為,有問題就要出聲唔好怕唔好意思,
你唔出聲d成建商就一定得過扯過~ ...

我有日日上去看, 但個判頭 好多時吾系到, 佢今日重系電話說天氣吾好, 好 wet,
最好裝冷氣機, 等佢批完灰, 可以開冷氣吹  dry  的牆會好的, 但我問人, 好似吾系甘.
分享 分享 讚好人數:0查看名單

原帖由 wunbb 於 2009-8-11 22:39 發表

我有日日上去看, 但個判頭 好多時吾系到, 佢今日重系電話說天氣吾好, 好 wet,
最好裝冷氣機, 等佢批完灰, 可以開冷氣吹  dry  的牆會好的, 但我問人, 好似吾系甘. ...

haha佢地想嘆住冷氣做野咋掛,
更係唔好裝冷氣住喇,
裝左冷氣d灰塵飛晒入去第二時有排你抹,
第二佢地日日開行冷氣做野你收到電費單可能嚇親你!
我都係換晒鎖先敢入電器同傢俬保險d好!

我家o係油牆之前都裝o左冷氣
因為驚油牆之後先裝冷氣會整污糟個牆
不過一裝好, 裝修cfu 即刻搵野幫我包住佢, 無開過

原帖由 heidi 於 2009-8-12 09:47 發表
我家o係油牆之前都裝o左冷氣
因為驚油牆之後先裝冷氣會整污糟個牆
不過一裝好, 裝修cfu 即刻搵野幫我包住佢, 無開過

咁包住又唔同講法

原帖由 topaction88 於 2009-7-30 13:01 發表

我係官塘樓上舖E-sales買,格過晒價佢最平6月時上網搵到呢間公司,
跟住上去睇過地方好細得600呎大,但個老細好好招呼,
我諗佢地既形式就係有單就同行取貨變左唔洗傳太多貨係公司同慳到舖租來經營,
見價錢公道就落左$ ...

公屋吾系有去水喉, 點解要加錢比 ?????

真係1個溫馨的家又勁靚,請問1間公屋冷氣不是只可以裝2匹內嗎?

你房果個白色衣櫃我都有買呀 食蕉中心送貨好唔掂,又唔準時,件貸送到黎花花地…真係…

原帖由 wunbb 於 2009-8-12 22:35 發表

公屋吾系有去水喉, 點解要加錢比 ?????

佢另外要加條膠軟喉從冷氣機到房處條去水喉到

原帖由 glareksm 於 2009-8-13 00:54 發表
真係1個溫馨的家又勁靚,請問1間公屋冷氣不是只可以裝2匹內嗎?

問過房處唔超過兩匹同只要裝在只定位置就ok

原帖由 tomlau8 於 2009-8-13 01:31 發表
你房果個白色衣櫃我都有買呀 食蕉中心送貨好唔掂,又唔準時,件貸送到黎花花地…真係…

好彩我個淨係內籠有少少花其他位置無乜事,
最唔掂係d送貨同裝櫃員凶神惡殺紋晒身咁,
真係比佢嚇親><"
送貨又分兩次明天先送什物櫃同梳化來~
到左再post相比大家睇~

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...32...54
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖