香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 牛頭角上邨 » 牛上一睡房裝修歷程
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...24...54
支持鍵盤翻頁

原帖由 topaction88 於 2009-7-30 00:52 發表
Day31
今日新屋好熱鬧,事關我預約左好幾個項目同一天進行,
早上我自己先到新屋進行自家DIY項目,
1.裝鏡架 2.裝花灑桿 3.裝沐浴及洗頭水輸出器

下午
1.煤氣公司先到來安裝煤氣熱水爐同煮食爐,
2.電器舖送洗衣機來及 ...

真係好.. 可以一日安排到咁多樣野整..時間慳返唔少呢..
分享 分享 讚好人數:0查看名單

原帖由 kiki630 於 2009-7-30 01:09 發表

真係好.. 可以一日安排到咁多樣野整..時間慳返唔少呢..

係呀刻意偷步先換鎖膽先放心電器入屋,
其實承建商未正式完工重欠廚櫃未改,
但我心急搞今天項目所以提早換匙膽,
今日都係刻意約埋晒一天希望搞得幾多得幾多,
而家只欠傢俬及廚櫃修改就正式入得伙喇~

總括來講都好滿意今次幫我裝修既承建商,
負責任肯改肯快手出錯少手工好 ,
希望好頭好尾來緊既保養期佢會理我喇^^

原帖由 topaction88 於 2009-7-30 01:31 發表

係呀刻意偷步先換鎖膽先放心電器入屋,
其實承建商未正式完工重欠廚櫃未改,
但我心急搞今天項目所以提早換匙膽,
今日都係刻意約埋晒一天希望搞得幾多得幾多,
而家只欠傢俬及廚櫃修改就正式入得伙喇~ ...

同你一樣, 牀肉, 傢俬 , 煤氣公司 , 同一日上黎攪...
另外我想問下你由登記到安裝(香港寬頻)要幾耐時間呀,
同埋你用咩 plan 呀, 知唔知 bb100 同 bb50 有咩分別呀,
唔好意思, 咁多野問, 因為就快到我煩喇 ~~~~

唔該你丫 ......................

想問下 "24吋強化玻璃鏡架只需$68蚊" o係邊度買架, 幾靚bor

回應 230# topaction88 的帖子
你2部 日立機 要幾多錢  each ???

系邊到買 ???

你個洗衣機機
太空 feel

原帖由 laamlaam1010 於 2009-7-30 08:38 發表

同你一樣, 牀肉, 傢俬 , 煤氣公司 , 同一日上黎攪...
另外我想問下你由登記到安裝(香港寬頻)要幾耐時間呀,
同埋你用咩 plan 呀, 知唔知 bb100 同 bb50 有咩分別呀,
唔好意思, 咁多野問, 因為就快到我煩喇 ~~~~
;f ...

我用個plan係bb100,24個月平均計每個月$199包埋家居電話,
我6月頭時係街問sales佢叫我留住名先,個時同佢講七月尾先裝,
其實都好快我介紹左個朋友即日登記即日安裝左,
7月前裝重送$300超市禮劵,bb100快過bb50一倍!

原帖由 heidi 於 2009-7-30 10:34 發表
想問下 "24吋強化玻璃鏡架只需$68蚊" o係邊度買架, 幾靚bor

我係Yahoo拍賣搵的叫天茵浴室用品,
可電話相約係太子港鐵相約交收,
個張生幾好人架,佢重有套裝賣:鏡架+毛巾架+牆角位玻璃架一套$390,
你可上yahoo拍賣搜尋浴室用品天茵就可睇到所有產品,
比埋個賣家電話你:張生mobile:93341606

原帖由 topaction88 於 2009-7-30 00:52 發表
11881118781187811878Day31
今日新屋好熱鬧,事關我預約左好幾個項目同一天進行,
早上我自己先到新屋進行自家DIY項目,
1.裝鏡架 2.裝花灑桿 3.裝沐浴露及洗頭水輸出器

下午
1.煤氣公司先到來安裝煤氣熱水爐同煮食爐, ...

真係好熱鬧喎。

原帖由 wunbb 於 2009-7-30 10:49 發表
你2部 日立機 要幾多錢  each ???

系邊到買 ???

你個洗衣機機 好
太空 feel   

我係官塘樓上舖E-sales買,格過晒價佢最平6月時上網搵到呢間公司,
跟住上去睇過地方好細得600呎大,但個老細好好招呼,
我諗佢地既形式就係有單就同行取貨變左唔洗傳太多貨係公司同慳到舖租來經營,
見價錢公道就落左$500訂,直到昨天才叫佢送來,
1.LG洗衣機$3670,見豐澤賣緊$5680,直銷賣緊$3780
2.日立RA15KF 2匹$4,240連安裝 再加去水喉錢$50 直銷賣緊$4,600唔包安裝
3.日立RA08KF 3/4匹$2,100連安裝 再加去水喉錢$50 直銷賣緊$2,400唔包安裝
開頭我都驚驚地因係上網搵又平過人,直接上過去睇過先放心少少,
因昨天老細先送洗衣機來及收晒三樣野錢先,因比晒錢都好驚冷氣唔來,
好彩後尾都送左來,而家放心介紹比大家E-sales website: www.e-sales.com.hk

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...24...54
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖