香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 牛頭角上邨 » 牛上一睡房裝修歷程
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

恭喜樓主開張大吉
影多d相俾我地睇呀~~
分享 分享 讚好人數:0查看名單

原帖由 hill_kcc 於 2009-6-29 09:01 發表
公喜 公喜
我都係係一房單位
想問你個裝修包d咩??
幾多錢呀??

基本裝修項目:
1.   
室內廳房地台鋪地磚
2.室內廳房牆腳鋪地腳線
3.裝修後清走室內所有泥頭什物
4.大門/廁所/廚房門口加鋪雲石門檻

5.全屋牆身鏟底批灰油立邦5合1
乳膠漆

6.大廳內用砂磚澗房兩間房
7.澗兩間磚房,大房需加窗
(兩房做趟門連鎖)
8.包改電制位6個
9.兩窗加雲石條
廚房

□ 廚房拆舊灶頭做廚櫃一套
□ 廚房雪櫃頂加設吊櫃
□ 假天花 (連射燈)
廁所

□ 浴屏
□ 吊櫃仔
□ 加插蘇位及燈制
□ 假天花 (連射燈)

Day 2

抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。

咦!!
基本項目包改電制位幾好喎~6個應該慳$1800左右!~
共幾多$$

睇唔到相既..

原帖由 topaction88 於 2009-6-30 02:27 發表

基本裝修項目:
1.   室內廳房地台鋪地磚
2.室內廳房牆腳鋪地腳線
3.裝修後清走室內所有泥頭什物
4.大門/廁所/廚房門口加鋪雲石門檻
5.全屋牆身鏟底批灰油立邦5合1
乳膠漆
6.大廳內用砂磚澗房兩間房
7.澗兩間磚房,大房 ...

你系用邊間成辦商做 ???
價錢要幾多 ......
完工日期 -- 有沒有講明 ???

回應 15# wunbb 的帖子
口頭講盡量7月25號前完工,其實個基本係我自己定出來必定要整項目下面廚廁部份就諗住睇價錢再加或減來做,最後係做晒只減左將洗衣機搬去廁所同唔做廁所面盤櫃,洗衣機搬去廁所係驚佢潮濕易壞,至於面盤櫃佢d款又唔靚我自己第二時出去買個都係千幾蚊,唔做呢兩樣慳番幾千!

原帖由 topaction88 於 2009-6-30 12:41 發表
口頭講盡量7月25號前完工,其實個基本係我自己定出來必定要整項目下面廚廁部份就諗住睇價錢再加或減來做,最後係做晒只減左將洗衣機搬去廁所同唔做廁所面盤櫃,洗衣機搬去廁所係驚佢潮濕易壞,至於面盤櫃佢d款又唔靚我自 ...

如果系用大眼雞,就可以放系廚房,上面都可以做台面 ,
但用開頂個種, 就要夜廁所,
但要不要做高地台 個地放個洗衣機 ????

各位有沒有 idea ????

至於個成建商我唔敢介紹比大家住,因剛剛開始我都唔知佢d手工如何,
另個成建商都幾煩次次落去傾揀料時都係咁tum你加野,好似洗衣機位咁,我決定留番個洗衣機位係廚房都係為左慳錢同費事易壞,佢又講話不如將條喉改向廚櫃右移會靚仔d如果唔係個洗衣機會突左出來,但要加千幾我諗乜整個廚櫃唔係包埋改個條喉架咩!最後都唔理佢最多第二時搵水電工改我諗都唔洗過千!

原帖由 wunbb 於 2009-6-30 13:08 發表

如果系用大眼雞,就可以放系廚房,上面都可以做台面 ,
但用開頂個種, 就要夜廁所,
但要不要做高地台 個地放個洗衣機 ????

各位有沒有 idea ????

成建商帶我睇過佢做緊d單位,佢係會係廁所到加個地台同改去水喉和加水龍頭,另會將面盆右移同cut細沖涼位來偷位做洗衣機地台!

原帖由 topaction88 於 2009-6-30 13:14 發表

成建商帶我睇過佢做緊d單位,佢係會係廁所到加個地台同改去水喉和加水龍頭,另會將面盆右移同cut細沖涼位來偷位做洗衣機地台!

我都係搵承建商架..大家交流下呀~

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖