香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 牛頭角上邨 » 牛上一睡房裝修歷程
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...15...54
支持鍵盤翻頁

回應 140# laamlaam1010 的帖子
我油左三隻色呢~哈哈~
分享 分享 讚好人數:0查看名單

原帖由 ac_ling 於 2009-7-19 09:16 發表

我知呀,我原本都想電視個度油d sharp d既色,
但屋企人傳統d,唔中意,同驚難襯傢俬~

係架好似我而家咁就吾可以買太深色既傢俬,
最好就用淺色來襯番d牆~

原帖由 funnier 於 2009-7-19 10:51 發表
我油左三隻色呢~哈哈~

邊三隻色有無相睇呢?

大件事今日上新屋一望窗台有滲水情況出現,想問問大家有無咁情況出現!

跟住打去比成建商了解下原因,
成建商就話因今次個台風太勁對正個窗吹過來鋁窗邊去吾切水所以迫左入屋,一般風雨應吾會有水入到屋,咁我就講雖然吾係成日有咁勁既台風,但搬得新屋更係想整到一無永日喇,問佢有無解決方法,
佢就提出係窗口外面吾知點樣

原帖由 topaction88 於 2009-7-19 16:49 發表
跟住打去比成建商了解下原因,
成建商就話因今次個台風太勁對正個窗吹過來鋁窗邊去吾切水所以迫左入屋,一般風雨應吾會有水入到屋,咁我就講雖然吾係成日有咁勁既台風,但搬得新屋更係想整到一無永日喇,問佢有無解決方法,
佢就 ...

佢咁答實在 .........
call 管理處啦 .....

成建商就話因今次個台風太勁對正個窗吹過來鋁窗邊去吾切水所以迫左入屋,
一般風雨應吾會有水入到屋,咁我就講雖然吾係成日有咁勁既台風,
但搬得新屋更係想整到一無永日喇,問佢有無解決方法------->
成建商講係窗口外面吾知點樣界兩條坑幫助去水,
以後就吾會有咁既情形出現,等我見左師傅了解下個方法可吾可行先,
如可行再同大家講解下~待續

原帖由 laamlaam1010 於 2009-7-19 17:12 發表

佢咁答實在 .........
call 管理處啦 .....

我驚加左窗台管理處吾受理我> <"

原帖由 topaction88 於 2009-7-19 17:27 發表

我驚加左窗台管理處吾受理我>  

受唔受都好, 報左案先
或者仲有其他街坊有咁嘅問題
到時可以一次過整
房署唔會唔理你嘅....

原帖由 laamlaam1010 於 2009-7-19 17:30 發表

受唔受都好, 報左案先
或者仲有其他街坊有咁嘅問題
到時可以一次過整
房署唔會唔理你嘅....

我驚房處上來又見到我拆左灶頭喎~

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...15...54
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖