香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區3人 » 轉step3,不過唔開心
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

分享 分享 讚好人數:0查看名單

另外還有一招教你, 為左唔好 "現型" !
真係計唔掂數囉...... 今次唔好接受派樓啦!
比多自己一個機會, 好...
大頭熊 發表於 2014-02-21 11:26:23

請問通常step3 之後,幾時step4架,我發神經la
G1235-1237, 市3   22/2 step 4 派順安邨(自然身故單位)  
3/4派興華二村  4/4(拒絕),
13/5轉S2  22/5 轉S3  1/6轉s4
5/6 派美東邨。

大熊兄真係有好多妙計
annie-lo 發表於 2014-02-21 12:09:36

我D屎計來的...... 未必行得通, 不過好過無人幫到貼主.........
還我河山 復我熊國

請問通常step3 之後,幾時step4架,我發神經la
lkyfanny 發表於 2014-02-21 12:36:57

快 1 日

慢 21日
還我河山 復我熊國

快 1 日
慢 21日
大頭熊 發表於 2014-02-21 12:47:21

個聽電話小姐話,只須填最近一份工資,及過去呢份工出左幾多錢比你,係填平均數.
G1235-1237, 市3   22/2 step 4 派順安邨(自然身故單位)  
3/4派興華二村  4/4(拒絕),
13/5轉S2  22/5 轉S3  1/6轉s4
5/6 派美東邨。

good info

個聽電話小姐話,只須填最近一份工資,及過去呢份工出左幾多錢比你,係填平均數.
lkyfanny 發表於 2014-02-21 13:31:54

其實你唔駛咁驚啦, 計好條數就得, 上樓審查只係填張表, 房署係講會抽查, 但有冇咁易抽中你呢? 房署有幾多人手, 大家心知肚明啦, 有D野討論區唔可以講咁多, 好多正義之仕! 你計好條數啦, 過份擔心會痴線架

no,1284  擴2
9/13 step1,1/14,step2
16/7月20日,網上轉市2  12/8/16,s2 ,22/8 s4

回應 #1 lkyfanny

我見主任個時剛好我老公轉工一個月唔夠
個主任見完就比定份FORM我地,
話等我老公做夠2個月有MPF既時侯就填好寄返去   
轉左工 舊個份就唔理
如果佢連埋新舊2份工黎計, 我地都會唔PASS

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖