香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 新界2人 » 第一次派...抉擇中*
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

朋友仲話我好彩唔係派110呎果隻2人仲細
yee1228 發表於 2014-02-08 00:30:59

你直接排上公屋2人單位,晤係中轉,我見好多最少都2百多尺,好少咁细。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

寶田廁所之前有人講過
係所有單位的廁所都係一樣咁大的
睇圖則都睇到
不過至於e家係咪改左 改成點
你要親自去睇睇了
擴2 g1292-95(12年1月登記)
16年12月 第一次派水泉澳山泉樓
17年3月 簽約,自此以後淡出Cyclub
詳盡輪候歷程請參閱「自我介紹」
由於本論壇不支持google form, 山泉CY會員佔領計劃&四期預派報喜表就此完結, 不便之處, 敬請原諒
分享 分享 讚好人數:1查看名單

寶田廁所之前有人講過
係所有單位的廁所都係一樣咁大的
睇圖則都睇到
不過至於e家係咪改左 改成點
你要親自...
LittleTina 發表於 2014-02-08 00:49:03

靜都好既,希望廁所可以容納我啦
我見租金9百幾都估唔係最細果隻...
新2No:12574xxx
10年5月Step1,5/6/13見主任,13年6月中轉Step2,28/1/14轉Step3,5/2Step4,7/2派寶田,10/28電話拒絕,28/2轉拒絕字,17/3 S2,19/3S3,20/3S4,25/3派大興

辦事處仲話我果個係四人單位
yee1228 發表於 2014-02-08 00:19:08

吾係麻
4人点住

我4人派33.6都細啦
不經不覺   已上樓4年了
有自己的安樂窩
超感恩   超開心

我而家都係擔心兩個問題,
22.32平方米既單位係咪同1人單位1樣廁所極細,
因為自己都係肥人...
同埋係咪真係...
yee1228 發表於 2014-02-07 23:13:18

道友~~~~到到都有

廁所細就大問題
不經不覺   已上樓4年了
有自己的安樂窩
超感恩   超開心

房署都話一個家庭成員最有八十呎,如果小於,就可以申請轉房。二百幾呎叫四人單位!
擴2+1。G1286。
2013年9月10日轉字s1,10月9日收信,10月21日審查。step2 - 11月6日。
2015-2016/鉛水事件,政府咩樓都唔派,等水喉化淡。
2016年10月收派樓信,2017年3月上樓。

我上個月都派寶田8座,but我唔要了,此終擔心治安問題!

我上個月都派寶田8座,but我唔要了,此終擔心治安問題!
LING0529 發表於 2014-02-08 12:32:48

我地都傾過打算唔要...
您都係第一次派?
幾多人?
新2No:12574xxx
10年5月Step1,5/6/13見主任,13年6月中轉Step2,28/1/14轉Step3,5/2Step4,7/2派寶田,10/28電話拒絕,28/2轉拒絕字,17/3 S2,19/3S3,20/3S4,25/3派大興

如果唔係真係好趕住要屋, 不如等再派, 可能好快會再派呢
申請編號: U-0419xxx 。2019年12月審查,2020年1月收信審查通過了。
2021年11月夠60歲排長者隊。(計分:12月447分)
2021年12月拒絕首派葵盛東邨長者屋
2022年3月二派 葵涌邨旭葵樓(接受)

你睇完再決定
.

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖