香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區2人 » 翠屏北
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

派左...考慮中...約左聽朝上去睇...
C9Joyce 發表於 2013-12-11 10:24:49

咩號碼? 雙數向馬路
G12535XX 10年4月(12年9月26日 擴2轉市2) Step 1-12年10月> > Step 2-13年2月 >> Step 3-13年4月26日> > Step 4-13年4月30日> > 5月3日收信:翠屏北邨(住了閣樓劏房多年,200呎租金$4500,終於安居喇)5月13日簽約,6月1日順利搬遷
雖然係舊樓,有自己一個家,所以非常開心,知足常樂  ^_^
分享 分享 讚好人數:0查看名單

咩號碼? 雙數向馬路
chanfan 發表於 2013-12-11 11:10:59

328...出lift第一間...即對正巴士站...

我都派咗個度..但係1樓
擴1>市2
13年10上訴,11審查,12派翠屏,拒絕
14年01月16-S2,21-S3,24-S4,27-派德朗

我都派咗個度..但係1樓
2329mp 發表於 2013-12-12 09:42:06

你會要嗎?

唔會要啦..舊樓又超底層
擴1>市2
13年10上訴,11審查,12派翠屏,拒絕
14年01月16-S2,21-S3,24-S4,27-派德朗

我本來想要,因為可以買,但實地查看之後,實在食唔落呢個骨!實在太污糟邋遢喇!

我第一次派都係北邨,524室,我睇都唔睇就打電話拒絕咗,理由係又婑又舊,等咗半年再派舊機場,所以唔好心急,好話唔好聽除時住成世嗰喎

我本來想要,因為可以買,但實地查看之後,實在食唔落呢個骨!實在太污糟邋遢喇!
cheneyzuo 發表於 2013-12-13 01:38:21

我地都抱住可以買既理由...琴日都去左睇...外面睇都ok...但越入越污糟...
薯片粹...糖紙...萬國其...棉被...單車...土地...乜都有...

你有入單位睇嗎? 我老公係厠所撞到個頭...

我第一次派都係北邨,524室,我睇都唔睇就打電話拒絕咗,理由係又婑又舊,等咗半年再派舊機場,所以唔好心...
Paul1980 發表於 2013-12-13 03:01:00

因為係第2次啦...所以去睇下...唔太差既話都唔想博第3次...點知...

有d懷疑...係咪1-2人單位...
2個同事既屋企人都住呢種單位(唔係翠屏), 不過係一個人住...

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖