香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 牛頭角上邨 » 牛上新消息
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

原帖由 laamlaam1010 於 2009-6-14 23:27 發表

係呀, 承建商已經內部分豬肉 (聽聞)
唔同層數會 (內部 ) 安排唔同嘅承建商架

wow~點解你會知ga?!
我之前都俾人問過幾室,又問姓咩…話已搵左師傅都會係咁招呼你…駛唔駛咁熱情呀!!
分享 分享 讚好人數:0查看名單

原先5月22號取鎖匙因策減戶籍後剛收信6月19號取匙
因家中有一成員自己排緊共屋兩年,所以臨簽約前一星期去房處取消左個戶籍,
點知上月22號去簽約時話個名單人數有出入所以唔比得鎖匙我地,要再等房處update好資料比派樓部門先可再取匙,足足等左三個星期先再通知6月19號簽約,等待期間好驚會比另一個細單位我地直至收到信知係同一單位至安心!

回應 452# topaction88 的帖子
甘你幾人轉幾人 ??
現派 ??? 幾大房.

原帖由 wunbb 於 14-6-2009 19:25 發表
今天上佐牛上走了一圈.
第一及二座可能多人裝修, 所以自由出入, 但3座可能少人裝修,
所以管理員會問, 不過吾理 3721, 我走佐上去啦 !
好彩都有的cf 有開工, 所以有得看下, 不過系大單位多,
只有1個 2房單位, 都算有 ...

第3座係指常x樓呀???(我真係仲分唔清>.<)
管理員問你乜野呀?佢唔會唔比上去嫁??
d  cf開工唔會關門ga???
佢地會比你入去睇嗎?
如果得既話,我都想上去睇下...
ps:樓下幾點會關閘???
分享 分享 讚好人數:1查看名單

原帖由 ac_ling 於 2009-6-15 10:29 發表

第3座係指常x樓呀???(我真係仲分唔清>.

1 - 常興樓
2 - 常盛樓
3 - 常富樓
4 - 常榮樓
5 - 常康樓
6 - 常泰樓
係呀, 個管理員叫我地留電話, 又問我地有鎖匙未, 好嚴~

原帖由 ac_ling 於 2009-6-15 10:29 發表

第3座係指常x樓呀???(我真係仲分唔清>.

多數都有打開門, 不過有鐵閘.
你要問 CF 可不可以參觀, 不過多數比你看, 只要吾好佐佢,
而且都系睇一會兒.
第1及2座 較多裝俢, 比較自由出入 .
你 TRY  下啦 !

原帖由 屋村惡霸 於 15-6-2009 10:46 發表

1 - 常興樓
2 - 常盛樓
3 - 常富樓
4 - 常榮樓
5 - 常康樓
6 - 常泰樓
係呀, 個管理員叫我地留電話, 又問我地有鎖匙未, 好嚴~

咁嚴??
咁係咪未有key佢都係唔比我地上去嫁?
因為我之前打去問未有key可唔可以上去睇,佢地話唔得既~

原帖由 wunbb 於 15-6-2009 10:52 發表

多數都有打開門, 不過有鐵閘.
你要問 CF 可不可以參觀, 不過多數比你看, 只要吾好佐佢,
而且都系睇一會兒.
第1及2座 較多裝俢, 比較自由出入 .
你 TRY  下啦 ! ...

ok,thx^^
咦,咁講法,常盛都好多人裝修啦?

原帖由 ac_ling 於 2009-6-15 10:56 發表

咁嚴??
咁係咪未有key佢都係唔比我地上去嫁?
因為我之前打去問未有key可唔可以上去睇,佢地話唔得既~

我媽咪就係第四座, 無問我地, 因為都多人出入裝修, 係第三座小人收key就嚴d, 要問,
咁我地又走左去第一座, 無人理, 自出自入, 你可以上去睇睇~

原帖由 屋村惡霸 於 15-6-2009 11:33 發表

我媽咪就係第四座, 無問我地, 因為都多人出入裝修, 係第三座小人收key就嚴d, 要問,
咁我地又走左去第一座, 無人理, 自出自入, 你可以上去睇睇~

ok,thx^^

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖