香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區2人 » 市2第2次1255-1257派屋推測
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3
支持鍵盤翻頁

市2第2次1255-1257派屋推測
又係非常無聊的假設,因為一日未STEP 4都太多野諗......

就市2而言,德朗由1249-1254 (10月頭到無人再轉STEP 3),到10月頭1255郁,就派榮昌同啟晴,到昨晚1255-1257 (通想係1人轉2人,實際NO.應該係1256000-1256399之間郁,會派邊到呢﹖

我估......之前1249-1254個批STEP 4咁耐先轉,又好耐先收到信,有D人打上去問話信未印好,到而家陸續有人收信,清左第一批德朗,我地可以係第2批......

再者,會唔會係貨尾呢﹖用番我之前的程式,1255000-1255999之間1000個no., 其中有40%係2-3人,即400個 (仲未計1人轉2人自己無no. 要跟人no.尾加"-"的人,有60%選市區,即240個no., 榮昌得兩幢,假設佢有40間屋放出黎,啟晴就要出200間,佢本身我估約1500個2-3人單位 (搵唔到實數),如果已經派左200個貨尾應該所餘無幾......

本推測有私人感情在內,純粹個人意見,各位同路人有無同感﹖
分享 分享 讚好人數:1查看名單

我想轉左s3再算,哈哈,好心急
G12564 10/6藍咭 13年1月見主任 擴2 轉市2,7月中派澤安邨拒絕 8月Step 2 23/10 S3 24/10 S4 2/11 收信德瑤
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我想轉左step2先再算
鬼鼠Day醒醒你
保守你的屋勝過保守一切,因為一人獨享一房單位,是靠晚晚玩到天光既長者所得

我想轉左step2先再算
canonbest 發表於 2013-10-23 16:19:25

市2 1253唔係應該派左咩﹖

又係非常無聊的假設,因為一日未STEP 4都太多野諗......
就市2而言,德朗由1249-1254 (10月頭到無人再轉ST...
tigerjoey 發表於 2013-10-23 15:44:02

有基數, 有假設! 好野!

第二水好大機會是貨尾單位!

次序是 : 長沙/啟晴/榮昌 /德朗!
還我河山 復我熊國

有基數, 有假設! 好野!
第二水好大機會是貨尾單位!
次序是 : 長沙/啟晴/榮昌 /德朗!
關二哥 發表於 2013-10-23 16:29:35

唔係呀﹖好想要德朗wor......

之前部份1255派去啓睛或榮昌原因可在?
榮昌仲有機多可派出黎?有剩大約几多俾急需掉遷?
啓睛預派時講到明泒三仟、留兩仟

希望今晚繼續有人轉step, 咁少人轉step真係恐怕係貨尾尾尾﹗

之前部份1255派去啓睛或榮昌原因可在?
榮昌仲有機多可派出黎?有剩大約几多俾急需掉遷?
啓睛預派時講到明泒...
cth 發表於 2013-10-23 16:37:11

邊到講留2000﹖

唔係呀﹖好想要德朗wor......
tigerjoey 發表於 2013-10-23 16:31:25

還我河山 復我熊國

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖