香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 興建供應 » 請問各位有無4人派一房單位?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

你老公講野咁架,將D唔好運氣記入細女身上,稚女無過窩;你要勸解佢唔好諗埋一面,唔係真係想壞左個腦就弊家伙啦!
在那遙遠的雲南石林曾遇上我的阿詩瑪!my blog:http://hk.myblog.yahoo.com/wtyu21
分享 分享 讚好人數:0查看名單

跟本唔關係仔定女嘅問題, 如果係新樓4個人多數派2房,3個人派1房

原帖由 vime 於 28/3/2009 10:47 發表
好老實講,我更系想派2房單位啦,自從細女出世後,老公就成日話:人地生一仔一女,派公屋都大D,我地生2個女,就派細D,佢話覺得生女無用,永遠都低人一等。佢講多咗,我就好唔開心啦,其實世界昰唔公平,唔好計較禁多,派得好固然好開心,派得唔 ...

唔好唔開心, 我都陪緊你等...............

勸下你老公,唔好再甘講,比個女聽到會以為爸爸唔中意巨,其實最衰系房署,4人都派甘細
分享 分享 讚好人數:1查看名單

原帖由 lilillanli 於 2009-3-28 16:55 發表
勸下你老公,唔好再甘講,比個女聽到會以為爸爸唔中意巨,其實最衰系房署,4人都派甘細

老實講4個人派4-5人公屋經已足夠,兩個大人兩個細路,四百幾五百尺實在好夠,二千幾蚊租市區邊度搵到?知足常樂啦!

以前D公屋6-7人住二百幾尺咋!

在那遙遠的雲南石林曾遇上我的阿詩瑪!my blog:http://hk.myblog.yahoo.com/wtyu21

有個健康小寶寶係一件快樂事
有人想要都未必有 , 要到可能唔健康
你仲有兩個咁多 , 個天對你好好喇
唔好諗埋一邊

原帖由 vime 於 2009-3-28 10:47 發表
好老實講,我更系想派2房單位啦,自從細女出世後,老公就成日話:人地生一仔一女,派公屋都大D,我地生2個女,就派細D,佢話覺得生女無用,永遠都低人一等。佢講多咗,我就好唔開心啦,其實世界昰唔公平,唔好計較禁多,派得好固然好開心,派得唔 ...

你老公真系吾對,  e的野系佢的責任.

我有2個仔, 都派2房單位, 你放心啦 .

做人不要太計軟喇

我地1仔1 女都係得一房單位>.<

原帖由 vime 於 2009-3-28 10:47 發表

e+咩年代呀,仲有d咁重男輕女既男人,生女都唔關你事喇,
四人派1房 or兩房都係睇彩數啫,唔係話你生二個女就俾1房你架,如果你第一次真係唔好彩派左1房單位,咁你可以唔要然後要求下次派大d,等第二次lo

唔好唔開心,祝你好快派到兩房既新樓

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖