香港公營房屋討論區
主頁 » 地區人士或組織 » 顏汶羽區議員 » 28B
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

啱啱座28B仲係雙層添
點會無人座
彩喜比利 發表於 2013-5-23 22:54:25

28B九巴基本派車為4部單層巴士
可能只係壞左架車,唔夠車先出雙層

希望大家唔好咁簡單認為有28B我地就解決左好多野
除左28B班次,條路線都有問題...
齊齊罷搭28B!
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我地尊貴的顏議員責成緊九巴呀!靜候佳音啦!

回應 9# kctang

我經常都在不同的車站睇情況,我初時不知你是說每一班都不準時,我以為你是說某一天的某一個時間,那個28B巴士不準時,好似之前有位網友一樣。若是,我便去信九巴問問當天的情況。

其他朋友,你們是否同樣察覺28B每天都不準時?
大家如對社區有任何疑問或意見, 歡迎進入顏汶羽區議員專區向本人提出, 謝謝 !

回應  kctang

我經常都在不同的車站睇情況,我初時不知你是說每一班都不準時,我以為你是說某一天的某一...
顏汶羽 發表於 2013-5-27 15:29:49

我假日搭過1次,只係1次咁大把,好準時
平時既話,不如你話九龍灣、觀塘、聯合醫院一帶交通擠塞影響服務好過
我問過d司機,因為佢地最清楚,話繁忙時間係唔夠時間由彩褔跑去啟業,或者啟業跑去彩褔,有時跑到無時間抖。

都係個句:趁依家條線唔係開左無幾耐,要檢討就快。

山下條5M線未開都可以修訂,我唔覺28B無任何修正空間。
齊齊罷搭28B!

回應  kctang

我經常都在不同的車站睇情況,我初時不知你是說每一班都不準時,我以為你是說某一天的某一...
顏汶羽 發表於 2013-5-27 15:29:49

我想問你有無問過街坊對條線既其他評價?
定係剩係識得數架車準唔準時到咁簡單就算?本帖最後由 isar 於 2013-5-28 07:14:35 編輯
齊齊罷搭28B!

我都有問過司機彩福繁忙時間開車鐘點,他說是10分、三十分、五十分開出。咁我就有次在二十五分就落樓等車,怎知那時沒車,等到三十八分才到,就以為會立刻開啦,點知個司機還不開車,我問幾時會開,他說是自由時間開,吹漲。其實都體諒個司機辛苦,但這樣下去客人等不到車就會流失客源,到時又要cut左這條線,捐失都是本村居民。

好,我會責成九巴。你有更詳細的資料嗎
顏汶羽 發表於 2013-5-23 18:33:05
可否另外責成MTR,加多一个一嘟減$2.00機於3彩天桥ar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!您多年前很積極,但至今看不到成效,只知道6月又加价ar,慘!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
分享 分享 讚好人數:1查看名單

我都有問過司機彩福繁忙時間開車鐘點,他說是10分、三十分、五十分開出。咁我就有次在二十五分就落樓等車,...
kctang 發表於 2013-5-28 15:25:28

通常司機遲左返黎,根住班車幾點開已經係無人知,
司機有時都要落一落地下去小解先..始終都唔可以收買人命叫佢連渣幾轉28B。
繁忙時間印象中28B已經出多1~2部單層行,如果咁都唔能夠準時開,似乎各方有需要檢討28B服務..
再係咁落去,想搭28B既客都會被趕走。不是講笑的,部份乘客試完一次,係會一去無回頭,與28B三擊掌。
齊齊罷搭28B!

可否另外責成MTR,加多一个一嘟減$2.00機於3彩天桥ar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!您多年前很積極,但至今看不到成...
yingdelcl 發表於 2013-5-28 18:45:52

呢個係可加可減機制問題
要鬧就鬧當年有份支持呢個機制既議員
齊齊罷搭28B!

回應 15# isar

之前全邨已做了問卷調查,並已將所有回收的問卷交予九巴作檢討。
大家如對社區有任何疑問或意見, 歡迎進入顏汶羽區議員專區向本人提出, 謝謝 !

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖