香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 新界公屋 » 龍逸邨 » 今日揾裝修上去度左位,佢留低左咁嘅圖比村民。
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...13
支持鍵盤翻頁
含上傳圖片/文件之留言 只顯示含上傳圖片/文件之留言

今日揾裝修上去度左位,佢留低左咁嘅圖比村民。
BTW,圖紙係計算毛胚牆,未計批盪,批灰同油油後兩邊牆嘅厚度,實際估算時應考慮埋兩邊牆嘅厚度增加,實際長寬應該會窄左
啊,我漏左問,廚房同浴室果四面畫斜線嘅牆係乜回事,望落好似唔係主力牆嚟,唔知可唔可以拆,只係還返比房署嘅時候還原返就得?本帖最後由 ilearner 於 2013-5-3 10:59:14 編輯
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。
分享 分享 讚好人數:13查看名單

拆門都唔俾, 拆牆梗係唔得啦~
分享 分享 讚好人數:0查看名單

你唔好當間屋係你至得架,業主係香港房屋委員會,違反租約係會比人趕走架.

回應 1# ilearner

要分庄閒呀。
遲幾年買樓先至諗拆牆大搞啦。
特快已選租置單位,感恩中。
分享 分享 讚好人數:2查看名單

啊,我漏左問,廚房同浴室果四面畫斜線嘅牆係乜回事,望落好似唔係主力牆嚟,唔知可唔可以拆,只係還返比房...
ilearner 發表於 2013-5-1 21:40:00

一定唔可以拆牆,你收左樓喇,講問有冇室內相片同大家分享下呀?
分享 分享 讚好人數:1查看名單

你唔好當間屋係你至得架,業主係香港房屋委員會,違反租約係會比人趕走架.
天朗氣清 發表於 2013-5-1 22:12:25

乜提問都算係違反租約?提問就當間屋係我嘅??
分享 分享 讚好人數:2查看名單

內容違反「用戶守則」或等待查證/審核

乜提問都算係違反租約?提問就當間屋係我嘅??
ilearner 發表於 2013-5-1 22:37:35

我有話提問係違反租約咩?你有聽寫障礙?本帖最後由 天朗氣清 於 2013-5-1 22:54:22 編輯

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...13
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖