香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 擴展市區公屋 » 美田邨 » 想問一房單位個雪櫃同洗衣機可唔可以放到入廚房?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應 40# c1311

証明佢重視家庭生活,煮得開心,食得放心,

內容違反「用戶守則」或等待查證/審核

回應  nicole1213

請問厨房整什麼要2萬幾?
albert0000 發表於 2013-4-30 00:48:45

可能係晶鋼,或者係...............實木。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 42# ilearner

但是還未收樓,落訂會否有風險

可否PM資料給我謝謝

在旺角名X地櫃8呎米吊櫃8呎唔包接駁改位約9千5

回應  ilearner

但是還未收樓,落訂會否有風險
albert0000 發表於 2013-5-7 22:40:19

呢樣要問清楚同你做櫃同裝修嘅公司,有D乜係需要或者可以收樓前開始做,當然要問埋點解,理由係通嘅未比住該項目嘅訂,否則都未拍板,如何落訂?落訂做D乜嘢具體嘢先?落訂即收銀嘅果一方就要立即開始做嘢。

在旺角名X地櫃8呎米吊櫃8呎唔包接駁改位約9千5
albert0000 發表於 2013-5-7 23:02:06

廚/廁櫃 一般係 400-600/尺 或者講係 800-1200/延尺(上下一起計,下面做幾多,上面亦做幾多)
視乎櫃體,櫃面板,檯面同五金配件嘅用料,當然你唔識嘅,D公司亦有機會收實木價錢,比D唔知乜嘢板你嘅。
當然手工一塌糊塗,都唔應該做果行,咁都可以去報價,咁就..................報價都係一種學問嚟,從中大概可以知道對方嘅斤兩,手藝同處事方式。訂櫃嘅時候,特別係現場做,不妨大方咁問下CF/公司,有D乜配件/用料最好係自己另外訂購(optional,自己可以買靚嘢嚟取代D行貨),比如話較,液壓/氣壓棍(當然你嘅櫃早已知道要用到先需要咁做),你承諾左CF/公司自己另外買後再提醒下佢扣除該項收費,大家有商有量做靚個工程。本帖最後由 ilearner 於 2013-5-7 23:40:22 編輯

回應 48# ilearner

唔該晒,請問你想好點裝修?

唔該晒,請問你想好點裝修?
albert0000 發表於 2013-5-8 00:20:30

大致上度掂,係廚房未肯定到。
有軟件可以做裝修設計嘅。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖