香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 秀茂坪南邨 » 秀茂坪南邨各座單位座向
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

原帖由 天后 於 2009-3-4 20:17 發表
glareskm,

如果企係秀美樓大門口望出去(知道工程還在進行中) .
我知道向東大概就係向左ge匯景方向; 西係向右ge學校(圖書館個度);
而北就係向後面公園
唔知係唔係呢! ...

十分謝謝你的回覆,唯有等7月睇樓才能攪清楚?
分享 分享 讚好人數:1查看名單

原帖由 glareksm 於 2009-3-4 23:13 發表

十分謝謝你的回覆,唯有等7月睇樓才能攪清楚?

我係派到秀美樓. 向東. 向東係望住將軍澳隧道收費亭同藍田果邊. 向南應該望到對面海. 向西應該係望向秀茂坪商場果邊.向北應該係望住寶達.  本人實地考察過. 大致應該差唔多.
分享 分享 讚好人數:0查看名單

Chedes,

唔錯呀! 秀美樓即係第一座, 不過下面好似有一座垃圾房, 會唔會好嘈? 你係唔係高層方向? 今次係唔係第一次配屋?

原帖由 天后 於 2009-3-12 20:00 發表
Chedes,

唔錯呀! 秀美樓即係第一座, 不過下面好似有一座垃圾房, 會唔會好嘈? 你係唔係高層方向? 今次係唔係第一次配屋?

你好呀天后. 你都係準SMPSE(簡寫)居民呀? 你派左去邊座呀?

係呀. 下面有一個垃圾房呀. 但係樓高40. 我係中層. 應該影響會微D.

今次係第2次派. 第一次派左去順天邨天衡樓. 太舊. 太恐怖. 好多老人家. 有次上去考察. 見到有3個鐵閘綁住麻布. 嚇到我走都走唔切

Chedes,

過你兩層, 秀善樓, 其實你個座都幾好, 自己揸車入去門口落就可以,非常方便,
照我睇, 好多人配房都會派順天, 但係都會唔要.

原帖由 天后 於 2009-3-13 07:49 發表
Chedes,

過你兩層, 秀善樓, 其實你個座都幾好, 自己揸車入去門口落就可以,非常方便,
照我睇, 好多人配房都會派順天, 但係都會唔要.

乜我地樓下會有停車場咩?

原帖由 Chedes 於 2009-3-13 09:54 發表

乜我地樓下會有停車場咩?

好似係無架

原帖由 raemother 於 2009-3-13 12:34 發表

好似係無架

希望會有便利店或者超市啦. 唔係八達通冇錢就麻煩

多謝大家詳細的說明,收到信後我去了實地多次,
就是想知道樓的方向,我喜歡間屋可以整天曬太陽.

原帖由 glareksm 於 2009-3-15 13:47 發表
多謝大家詳細的說明,收到信後我去了實地多次,
就是想知道樓的方向,我喜歡間屋可以整天曬太陽.

吓.....整天都曬太陽,咁夏天嘛好鬼熱lo,我屋企向東南夏天由朝早曬到下午2:00點幾,我都覺得好難頂呀

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖