香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 牛頭角下邨 » 好嬲好嬲,貴顯主任關小姐勁串>.<
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應  FaFa@啟晴

依家搵咗張生幫手睇下牛下辦事處點覆先啦,但多謝你提醒,佢如果覆張生都係咁決絕無計傾嘅...
celiayuen 發表於 2013-3-14 22:54:32

佢地攞明"哈",支持妳據理力爭丫本帖最後由 FaFa@啟晴 於 2013-3-14 23:02:55 編輯

回應 11# FaFa@啟晴

多謝你喔,其實好彩之前上過嚟呢度,所以先諗起可以試下揾張生幫手,如果唔係超迷茫唔知點好,因為d工程話大其實唔大但d窿窿全屋都係,真係要揾人整都唔知人哋肯唔肯接,因為我無打算裝修。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  FaFa@啟晴

多謝你喔,其實好彩之前上過嚟呢度,所以先諗起可以試下揾張生幫手,如果唔係超迷茫唔知...
celiayuen 發表於 2013-3-14 23:07:45

放心,妳今次遇到貴人了。張生係超級有責任,年青
才俊,佢一定會正視妳的問題的。

上嚟睇咗好多post都知,所以超級多謝佢嘅幫忙^^
亦慶幸當初上樓前有做足功課上到嚟呢度。
分享 分享 讚好人數:2查看名單

過份

上嚟睇咗好多post都知,所以超級多謝佢嘅幫忙^^
亦慶幸當初上樓前有做足功課上到嚟呢度。
celiayuen 發表於 2013-3-14 23:20:54

完全明白你係 "唔想裝修" 。

但係,你再追落去,預計會出現以下機會 :
- 全面還原,需時四至十二個星期。

- 取消今次配房。

如果你喜歡牛下,鍾意呢間屋,
有無得咁諗呢 . . .

上手送地磗,天一半地一半嘅廚房 . . .
你唔出聲硬食接人地手尾,而家即刻有賺,
但將來搬走就要貼錢還原。
重置水電連灶台,還原費用大約兩萬蚊。
特快已選租置單位,感恩中。

多口問,牛下是咪外判管理公司?

之前見過有D派舊屋可要求房處還原或要$自己攪。你可以問下。

完全明白你係 "唔想裝修" 。

但係,你再追落去,預計會出現以下機會 :
- 全面還原至十二個星期。
...
teasee 發表於 2013-3-14 23:29 [url=http://cyc, lub.happyhongkong.com/redirect.php?goto=findpost&pid=848735&ptid=44285][/url]

謝謝你的提醒先,但其實一開始就算係原屋我都係唔打算裝修嘅,因為其實我今次上樓係特快配屋原因係我係傷健嘅暫時都要坐輪椅出入,所以基本上就算唔派呢間屋比我之後經職業治療師度呎畫圖入信,房署都會改裝間屋,地台雖然一定無咁靚但都應該唔駛整,再者其實依家用d地磚試過一有水好易會冼軚,而且門檻位d雲石邊因為要加裝斜台所以都有機會要拆,加上個地一半嘅灶台其實唔啱我高度,職業治療師上嚟視察完都可能要拆,但佢d水候改過晒如果房署唔承認呢d係佢比我嘅原屋,到時可能係要我自己比$拆。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖