香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 長沙灣邨 » 2-3人單位裝修預幾錢
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應  dayuen

原本我由萬幾加下呢樣加下個樣而家六萬幾
kwanscarlet 發表於 2013-2-21 20:43:21

萬幾變六萬幾?
你想點裝?
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我都係二,三人單位,我整左五萬,廚房廁所無乜點整,地台我就揾人做磁磚,油油就自己油,,但沒咁專業....五萬呢...
羊joseph 發表於 2013-2-22 01:50:26

嘩, 好扺啊!

我無咩錢...廁所同廚房唔會大整..保留原有..估計5萬以下..希望可以..
qcat 發表於 2013-2-21 20:20:03

5萬你預包埋家私電器嗎?

依家啲人工好貴,好基本既裝修都要預6皮
羅曼蒂克 發表於 2013-2-22 02:23:11

係啊, 所以我諗緊裝修, 家私, 電器加埋10皮野都落唔到樓.

問過價7萬幾
廚廁上下櫃,梠質天花,舖磚(磚自己買),油油,燈槽!
要問多幾間報價

係啊, 所以我諗緊裝修, 家私, 電器加埋10皮野都落唔到樓.
dayuen 發表於 2013-2-22 09:31:25

真係起碼要預10萬銀

回應 13# dayuen

係呀  希望可以呀..但估計唔得 ..哈....
我同細妹都唔會煮飯.食外賣多或最多煮公仔面 .諗緊廚房點裝修好..我諗廚房裝修費唔駛咁多錢

回應  dayuen

係呀  希望可以呀..但估計唔得 ..哈....
我同細妹都唔會煮飯.食外賣多或最多煮公仔面 ...
qcat 發表於 2013-2-23 00:32:08

女仔點都要識得煮飯同做家頭細務
咁先可以捉到同攬實個男人

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖