香港公營房屋討論區
主頁 » 本港基建與民生 » 強積金&勞資權益 » 你會點“簡”?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應 20# VickYeung
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 25# Felice233A
對. 多3千果份係做外至手機電源,手機冇電可以馬上义的產品, E家好流行.
少3千果份係做出板社.  畀D意見.Thanks!本帖最後由 PBD 於 2013-1-11 22:52:49 編輯

回應 35# MaggieWong
其實車程8-9個字, 上環12.50/1次. 你又點簡? 1人會計又係倉, 又好多report, 有問題要自己處理, 多3千唔係白畀.
4人會計可能會人事多D, 不過..................你話.....本帖最後由 PBD 於 2013-1-11 22:51:52 編輯

回應  Felice233A
對. 多3千果份係做外至手機電源,手機冇電可以馬上义的產品, E家好流行.
少3千果份係做出...
PBD 發表於 2013-1-11 22:41:00

邊個行業好啲,要睇佢有冇前景。前景好,你份工可以做得長啲。

只係多5日年假,醫保,呢d所謂福利,
當你個個月睇醫生,再每個月放一日年假,
日薪當你700,睇醫生300,加埋每月...
alcwing 發表於 2013-1-10 01:07:56

無錯條數係咁計但3000多份工唔化算,全盤會計同做一PART價錢都唔同,責任重好多,老細唔會死錯人的,何況見間公司都冇咩福利..可能係算死草公司~

如果我啱出社會做野博殺上進型會揀二......都係睇心態啦

回應  MaggieWong
其實車程8-9個字, 上環12.50/1次. 你又點簡? 1人會計又係倉, 又好多report, 有問題要自...
PBD 發表於 2013-1-11 22:47:29

交通費都幾重皮....如果你唔怕辛苦又覺自己可以勝任就揀二,其實要睇自己能力..~

邊個行業好啲,要睇佢有冇前景。前景好,你份工可以做得長啲。
Felice233A 發表於 2013-1-12 08:50:45

電池都好睇時候, 剛起, 我都要知長唔長, 不過係手機電源,E家有咁多人用, 不過又好難做因為有好多producted同你一樣.
出板社實際D,穩定D,人工可能少,應該做得長D. 係唔係呀Felica姐?

無錯條數係咁計但3000多份工唔化算,全盤會計同做一PART價錢都唔同,責任重好多,老細唔會死錯人的,何況見間...
MaggieWong 發表於 2013-1-12 09:32:57

所以我前提講過話做得黎,辛苦d都揀第2,
若果力不能及,咁就唔存在選擇題啦,食唔到咁大個餅都冇計本帖最後由 alcwing 於 2013-1-12 15:32:20 編輯

電池都好睇時候, 剛起, 我都要知長唔長, 不過係手機電源,E家有咁多人用, 不過又好難做因為有好多producted...
PBD 發表於 2013-1-12 10:10:30

電池製造有競爭,所以我要睇佢有冇其他週邊產品輔助,同埋有冇能力隨時轉型生產更新潮流產品。

出版業競爭都好大,所以要睇呢間出版社係邊類型機構,如果係細機構,背後財力唔夠就唔夠人爭,好快結業;不過,會計都分開幾部份,間出版社應該唔會好細,做得好有機會上位升職加薪,當然難免人事爭鬥,要有心理準備。本帖最後由 Felice233A 於 2013-1-13 10:34:12 編輯

回應 49# Felice233A
我已做左出版社了, 番了2天都算OK.

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖