香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 康樂園 » 音樂 » 金曲重溫---對不起我愛你---黎明
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4...6
支持鍵盤翻頁

我唔識講。我哋香港人時時都混淆不清。

不過,多咗香港人去大陸,將香港式國語帶入大陸,令煲冬瓜漸漸香...
Felice233A 發表於 2012-11-19 02:18:27

好正確!以前係叫國語應該帶少少北京口音,
依家多數都叫普通話,
你好似日日都天光先訓喎?
分享 分享 讚好人數:0查看名單

好正確!以前係叫國語應該帶少少北京口音,
依家多數都叫普通話,
你好似日日都天光先訓喎?
vasto 發表於 2012-11-19 02:24:18

今晚會早啲,啲嘢唔知點執,暫時放手先。

今晚會早啲,啲嘢唔知點執,暫時放手先。
Felice233A 發表於 2012-11-19 02:31:45

唔好咁夜訓,我以前工作關係都日夜調轉,皮膚唔靚架

唔好咁夜訓,我以前工作關係都日夜調轉,皮膚唔靚架
vasto 發表於 2012-11-19 02:35:01

我而家執好啲嘢就去瞓喇

我而家執好啲嘢就去瞓喇
Felice233A 發表於 2012-11-19 02:39:06

88 lu

回應 14# vasto

城城歌藝仲屎過Leon架,唔信可以上網搵搵資料。城城靠跳舞先至殺出一片天 Leon只係識得唱,其他野都追唔上其餘三位天王。

回應  vasto

城城歌藝仲屎過Leon架,唔信可以上網搵搵資料。城城靠跳舞先至殺出一片天  Leon只...
sytam 發表於 19-11-2012 04:20

有見地

以前d歌凸別好聽...
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  vasto

城城歌藝仲屎過Leon架,唔信可以上網搵搵資料。城城靠跳舞先至殺出一片天  Leon只...
sytam 發表於 2012-11-19 04:20:46

Leon成曰走音呢!但最靚仔係佢喎

Leon成曰走音呢!但最靚仔係佢喎
vasto 發表於 19-11-2012 10:08

花無百日紅啊 , 靠個樣始終差 D  . . . . . .

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4...6
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖