香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 牛頭角下邨 » 夢幻小天地 ~ 之 ~ 安裝電熱水爐編
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...17...24
支持鍵盤翻頁

想請問你!如果兩個人裝花灑式夠熱水沖嗎?
中電sales同我講花灑式只夠沖涼,連埋洗頭就唔夠水!
18公升係咪只...
gagamama 發表於 2013-09-14 23:13:08

如果 2 人最好要大啲, 花灑式好似有廿幾公升, 但妳要想清楚廚房會無熱水用, 妳是否可以接受 ?
那愛意 悠然而至 永記那次與你偶遇時
碰見妳完全是天意......

情深不必一世相聚 愉快色彩不想刻意地儲起
你會再愛我一次 在美夢之中,
再相聚一次 ......
分享 分享 讚好人數:0查看名單

如果 2 人最好要大啲, 花灑式好似有廿幾公升, 但妳要想清楚廚房會無熱水用, 妳是否可以接受 ?
dreaming 發表於 2013-09-14 23:53:50

廿幾公升,以你所知,中電有嗎? 因為係中電買個中央儲水式,重未送貨,諗住呢兩日去改!
廚房無熱水無係大問題!可以接受,但就驚唔夠水冲,尤其冬天,要快啲沖完,(中電sales話)
今日再去度清楚沖涼位,中間有條橫樑,唔可以將個爐放到最頂,但係個爐又超大舊,裝底啲又驚撞到頭!!!
而家唔知點算

廿幾公升,以你所知,中電有嗎? 因為係中電買個中央儲水式,重未送貨,諗住呢兩日去改!
廚房無熱水無係大...
gagamama 發表於 2013-09-15 01:32:00

我記得金章花灑式好似有廿幾公升, 你去問下中電, 再攞實個呎吋是否啱你個位

我記得金章花灑式好似有廿幾公升, 你去問下中電, 再攞實個呎吋是否啱你個位
dreaming 發表於 2013-09-15 02:21:04

gagamama 發表於 2013-09-15 02:27:10

我都買了中央!星期四裝!以叫師傅整了開關制希望得啦

我想問下你呢,每次沖涼前煲水時間大概係幾耐呀?

我都買了中央!星期四裝!以叫師傅整了開關制希望得啦
ho4747 發表於 2013-09-15 22:02:53

可以裝中央就最好

我想問下你呢,每次沖涼前煲水時間大概係幾耐呀?
gugulei 發表於 2013-09-17 20:44:48

我個18公升, 好快, 冬天無計過要幾耐 ? 現在剛試咗祇係 10分鐘就煲完

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...17...24
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖