香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 聊天室 » 情感世界 » 你幾時開始拍拖?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

中女仔好多道理  
2024年啦, Something is wrong.
And everything is wrong.
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #9 我係女仔

現实的同居关係,不是理想中那麼浪漫,随時有不明第三第四者存在,而妳卻懵然。附图書中作者一字一淚,可參閱之。
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。

回應 #10 我係女仔

如果你曾經被愛傷害到 體無完膚 不似人形  你還會相信愛 需要愛嗎  

回應 #12 blyyoho

所以咪試下先羅,好過咁快渣住一紙張婚書,到時先後悔,同居又唔需要負咩責任,唔岩傾唔掂咪next羅,但結左婚就唔同,係有一個好大既責任,一但離婚連親朋友戚友都要交代一餐,雖然同居先都未必可能永久,但起碼都了解到對方原來既生活先。講真,拍拖,同居,結左婚都可以有第三第四者,什至Sp,無咩特別,就算結左婚都唔代表啲咩,一樣大把人出軌,一日未死一日你都唔會單保到對方唔會出軌,餐在知同唔知啫,結婚有一個法津效力,但離婚唔一定攞到永久贍養費,有心唔比大把方法唔比,放且而家男女好公平架,唔一定係佢比你,有機會你比返佢轉頭。本留言最後由 我係女仔 於 2022-11-29 20:22:09 編輯本留言最後由 我係女仔 於 2022-11-29 20:28:38 編輯

同埋我唔咪覺得同居係浪漫,但基本大家都要生活上夾到,唔太大差距,會係開心多過唔開心既,又其性生活,呢樣都好緊要,呢樣唔掂,唔去搵方法去進步,改善已經好影響日後好多野本留言最後由 我係女仔 於 2022-11-29 20:41:58 編輯

回應 #11 配房組

同意  

回應 #11 配房組

呢度係聊天室麻,可以傾吓閒計,分享下。
你都可以開post講下你既愛情故事 無愛情既故事都可以架本留言最後由 我係女仔 於 2022-11-29 21:01:00 編輯本留言最後由 我係女仔 於 2022-11-29 21:01:48 編輯
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #1 我係女仔

17歲+1

不過我28歲結埋婚

25啦

16歲..諗起都後悔
1人   2015年6月2日入紙
申請擴展市區
申請編號U-0394421-9
25/04/2023見資格審查
分享 分享 讚好人數:1查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖