香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 新界公屋 » 洪福邨 » 新公屋 - 元朗 洪福邨
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...505...2039
支持鍵盤翻頁

回應 #5035 macymacy
近來真係唔見有新3派第1次,我所知新3派第1次係派到G1247,貼番舊帖俾你睇

http://cyclub.happyhongkong.com/viewthread.php?tid=42050&page=2#pid1046272

當時「最愛」未轉區派樓,問「annie55」當年仲係3人(2012年)時,派過一次樓...本帖最後由 芬芬@.@ 於 2015-02-26 14:02:17 編輯
沉默是金
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #5042 芬芬@.@

2013年7月…………唔該哂你

1240四人回應  wongkf
vance1712 發表於 2015-02-26 13:36:31 原文

你个no應該冇影響的,因照leo推測你新4 1240洪福第一批預派應該是去不到你個no的
家在洪福..$$$$$$$$..心滿意足
住在洪盛..$$$$$$$$..食物豐盛
                ...樂在其中...      

回應 #5043 macymacy

係呀,當時2013年我見3年未有聲氣上樓,岩岩發現CYCLUB,先知自己中伏。
最愛仲當年仲未轉區,由個時我開始爬文,爬左咁耐都仲未派樓,近幾年新3都係無進展 本帖最後由 芬芬@.@ 於 2015-02-26 14:32:19 編輯
沉默是金

回應 #5045 芬芬@.@

吓……咁照計13年7月到而家……前面咪開始要重審囉

回應 #5039 wingpui214

我就係派左呢隻單位呀-.-我未拒絕之前我仲諗左好多野黎改善....但係最後都係認為洪福既間隔比較好...(間2房)
我本新既諗法...
1)果到咪有個開放式廚房既????你由果到拉2間房出黎(我問左可以加野當牆甘用,不過搬出黎要還原返...呢層唔洗擔心,用咩加???>>>>用木吧....要還原冇難度)...之後拉到門口仲有大約有1個鞋櫃同開門既空間係到...之後既另一面就做廳.....廚房方面係廚房既門口隔離放一個大少少既雪櫃(如果細既雪櫃夠用既話係洗手盆下面放雪櫃),之後升高爐頭,整廚櫃,角落頭放洗衣機.......(間完2間房出黎,個房都幾細下-.-.)>>>廁所個熱水爐都試下拉去廚房果到,,廁所真係太細..對我黎講,仲有整鏡櫃...

(唔知得唔得)2)另一個方法就係門隔離拉2間房出黎,到廁所門口(剩返少少走廊is ok),鞋櫃買d細細個擺係電箱下面,門口果面正常會有少少位...係間完2間房之間既門口放一張梳化,之後係梳化前面既位置再加多部掛牆式電視,飯檯就買蝴蝶式而個廁所+廚房如上本帖最後由 s64103223 於 2015-02-26 15:06:45 編輯
G12639xx 新2
(不計1次)19/07/2014收信派安定邨
  (第二次)27/01/2015收信派山景邨(正常)
  (第三次)28/3/2015收信派洪福邨洪盛

回應 #5046 macymacy
以我所知過左2年唔一定有重審,只係大機會重審。

因為我見過有人岩岩過左審查2年,跟手俾佢派左樓。

以我記憶中此網最少有2個人係咁,當中包括上文帖中會員「最愛」佢岩岩審左2年幾轉擴3後派怡明,龍逸報喜區主「joan87」佢好似派第3次時岩岩過2年沒重審派龍逸。

沉默是金
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #5048 芬芬@.@

甘我都應該唔洗重審掛0.0我今年過埋6-7月都2年了
G12639xx 新2
(不計1次)19/07/2014收信派安定邨
  (第二次)27/01/2015收信派山景邨(正常)
  (第三次)28/3/2015收信派洪福邨洪盛

回應 #5048 芬芬@.@

請問有無見過有會員要重審兩次先上到樓?

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...505...2039
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖