香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 新界公屋 » 洪福邨 » 新公屋 - 元朗 洪福邨
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...385...2039
支持鍵盤翻頁

回應 #3839 IsabellaOu
唔通派舊樓?Leo估計派唔到咁遠的本帖最後由 csscsh12 於 2015-01-20 22:32:25 編輯
等等等,有排等,幾時先上樓
分享 分享 讚好人數:0查看名單

轉字唔一定派祥龍先吹脹

回應 #3811 leokung

唔通政府用來安置工廠劏房戶?

回應 #3844 23044

咁對我地呢D外面租又何來公平
點解政府施政係咁
唔嘈佢,默默等待個班係最無人理
等等等,有排等,幾時先上樓

回應  23044
其實我都有諗過寫信,但我見寫信反而加長等候。
同埋好似利用左屋企人咁,所以冇咁做,我覺得...
芬芬@.@ 發表於 2015-01-20 17:46:34 原文

寫信吾係會快D咩?點解會加長架
咁點解有D人可以咁快上樓
2010年11月單人申請
新3no.1295-98
15/1/2015 Step 2
23/10/2017 Step 3
24/10/2017 Step 4
27/10/17 收信
3/11/17 簽意向書

回應 #3846 yukikun929

寫信要求指定地區,係會慢d,除非個區單位供應好充足。眼見新3等指定上水上到樓個d都係122x,同121x,仲有個119x。
快上樓個d可能係1哭2鬧3上吊,上報,搵社署,搵個d咩咩社工,報埋警,走截徑。本帖最後由 芬芬@.@ 於 2015-01-21 10:02:14 編輯
沉默是金

甘我想問我新界二人;no.1266xxx。10年申請,14年7月合格!有机会上到洪水橋??

新3上水派得甘小,126係米真係沒機會上洪福啊?好失落,今年實又加租。

回應  desmondching
2人以1262做截數號碼,即可派到1275左右,當然有啲呢輪再轉區同到時拒絕,1275-1280...
leokung 發表於 2015-01-20 13:21:57 原文
新3死雞去到1260
咁我唔駛番嚟了 本帖最後由 bettermango 於 2015-01-21 13:20:47 編輯
G12609新3
10-9,藍卡
14-9-18 Step 2
15-1-16擴3
3-3 step3
3-5 step4
3-7派清泉中層

新3上水派得甘小,126係米真係沒機會上洪福啊?好失落,今年實又加租。
ula12345 發表於 2015-01-21 13:14:53 原文

睇祥龍就知啦=.=
G12609新3
10-9,藍卡
14-9-18 Step 2
15-1-16擴3
3-3 step3
3-5 step4
3-7派清泉中層

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...385...2039
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖