香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 新界公屋 » 洪福邨 » 新公屋 - 元朗 洪福邨
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...257...2039
支持鍵盤翻頁

回應  leokung
祥龍圍進度幾理想,但房署遲遲未定租金水平,似未有預派打算。咁等等下洪福都開始差不多完...
芬芬@.@ 發表於 2014-10-17 10:37:34 原文

我覺得係會祥龍圍洪福+舊樓混合派多本帖最後由 csscsh12 於 2014-10-17 11:27:59 編輯
等等等,有排等,幾時先上樓
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #2562 csscsh12

如果係咁,我地就冇辦法預計到派邊
沉默是金

回應  csscsh12
如果係咁,我地就冇辦法預計到派邊
芬芬@.@ 發表於 2014-10-17 11:34:07 原文

因為係擴展個邊
有師兄唔係派水泉澳
派97年落成的和諧式呀

回應 #2564 csscsh12

我都知,擴個度間直大集匯混合派,我見有人派瀝源、沙角、博康、葵盛西、石離、葵聯、荔景‥‥‥
咩鬼都有數到數唔完,所以我諗新界預派時都可能會咁 本帖最後由 芬芬@.@ 於 2014-10-17 11:51:20 編輯
沉默是金

回應  csscsh12
我都知,擴個度間直大集匯混合派,我見有人派瀝源、沙角、博康、葵盛西、石離、葵聯、荔...
芬芬@.@ 發表於 2014-10-17 11:50:32 原文

有新樓當然好
但舊樓都無所謂
最重要係交通配套完善
如果派大興我都會要
因為遲早都會重建

如果祥龍/洪福/舊樓一齊派都唔錯呀,到時條隊可以大爆發了

1244xxxx 新界4人
2010年1月:收藍咭
2012年4月:派友愛邨合理拒絕
2013年7月:第二次審查合格等待中

回應 #2567 cly519

新界舊樓大多數都集中係屯門,睇特快派的D屋村都係果邊.
有冇剩餘大量舊樓派比輪候冧把也成問題?

新界3人

回應  cly519
新界舊樓大多數都集中係屯門,睇特快派的D屋村都係果邊.
有冇剩餘大量舊樓派比輪候冧把也成...
desmondching 發表於 2014-10-17 16:46:33 原文

舊樓實有一定數量
只係房署會唔會派
因為我行路返工見到每條舊村每棟最少有十幾廿個係吉單位黎

回應 #2570 csscsh12

派舊樓多數人都拒絕唔要,房署唔想花時間去做多層功夫,加重工作量.
新界3人

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...257...2039
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖