香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 各類調遷 » 寬敞戶調遷 » 搬遷津貼及免租三個月通知
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應 #9 SMILE181818

十一月尾派搬落嚟
我由富山村搬落嚟啟鑚 正式交返舊屋俾房署係年三十晚即一月尾 佢免租會有信入去你新屋信箱 通知你因為優先寬敞戶免租幾次
我係因為第二次派屋 所以兩個月免租期
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #11 keroppl44

好的,謝謝您!我1月中舊屋交吉,我係第一次派屋,房署有講過免租3個月。但到現在信箱都未有這通知。
IVY
Y0089市1:10月23日首派啟鑽苑高層畢業。

回應 #12 SMILE181818

見你又係啟鑚喎 ? 你啟宏定啟雋 ?
如果第一次要係三個月 第二次兩個月 最後一派係一個月本留言最後由 keroppl44 於 2022-06-05 13:01:04 編輯

回應 #13 keroppl44

我係啟雋,您係啟雋還是啟宏呢?我係在黃大仙下邨搬來,啟鑽係首派,所以係有三個月免租期。您首派邊處呀?
IVY

回應 #14 SMILE181818

同你一座
不過高層
第一次富山村我隔離嗰座富禮樓

尋日打去富山問 原來張票岩岩到左 我可以去拎喇 ?

回應 #16 keroppl44

好的,謝謝妳!咁我都要明天打去舊屋辦事處去問問。 請問妳免租三個月使唔使問啟鑽苑辦事處呢?
IVY

回應 #17 SMILE181818

我只係打返去呢封信嘅電話號碼問
免租佢係直接入咗落去你個交租戶口 會另外有信通知你 封信會入落去你新屋信箱
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。

回應 #18 keroppl44

好的,謝謝妳!
IVY

回應 #18 keroppl44

請問妳這封信幾時收到?妳的搬遷津貼收到幾多錢?
IVY

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖