香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 擴市6人 » 求助…乙明邨煤氣熱水爐
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

求助…乙明邨煤氣熱水爐
想問下乙明邨嘅煤氣熱水爐,係背排抑或係頂排?
分享 分享 讚好人數:0查看名單

房協派左乙明比你?你房署三次派晒啦?
2014年1月藍卡,擴5,2019,5月審查,2020,10月首派麗瑤39平方拒絕,11月二派石圍角39平方拒絕,2021,9月轉擴6!
2021特快31X,無心水!等三派!
2022特快超前,揀到心水上樓,八年零九個月終於畢業?

potato627 發表於 2022-01-15 15:56:16 原文
未派曬。仲有一次。。

potato627 發表於 2022-01-15 15:56:16 原文
不過等年幾都無反應,六人單位又派舊樓多,以前會派和諧43方果類。近年派曬比5人。六人反而派45方以上既舊樓

不過等年幾都無反應,六人單位又派舊樓多,以前會派和諧43方果類。近年派曬比5人。六人反而派45方以上既舊...
魚仔曲其 發表於 2022-01-15 16:03:24 原文
我六人應該都有排等?
2014年1月藍卡,擴5,2019,5月審查,2020,10月首派麗瑤39平方拒絕,11月二派石圍角39平方拒絕,2021,9月轉擴6!

不過等年幾都無反應,六人單位又派舊樓多,以前會派和諧43方果類。近年派曬比5人。六人反而派45方以上既舊...
魚仔曲其 發表於 2022-01-15 16:03:24 原文
岩岩個次特快,其實我家人心水葵盛八座55平方個間,可惜就係二樓,奶奶住10座,佢話八座嘅2樓係冇電梯到,其實即係一樓,啲保安都知道舊樓低層好容易爆渠,所以最後冇揀到

回應 #4 魚仔曲其

因為既然房署派都係舊樓,寧願自己揀舊,但係可以揀大間啲,6-8人既!不過家人都講咗,如果佢今年都冇派,嚟緊今年嘅九月揀樓,應該乜都會要,即使低層⋯象山⋯?

回應  魚仔曲其

因為既然房署派都係舊樓,寧願自己揀舊,但係可以揀大間啲,6-8人既!不過家人都講咗,如...
potato627 發表於 2022-01-15 18:55:05 原文
我覺得象山邨住翠山樓其實幾舒服,真係有種世外桃源既感覺

當然清幽換來既代價都唔細

反而比較擔心你三派東涌,機會都真係最大本留言最後由 fortesting 於 2022-01-21 10:16:40 編輯
renemystina

我覺得象山邨住翠山樓其實幾舒服,真係有種世外桃源既感覺
當然清幽換來既代價都唔細
反而比較擔心你三派...
fortesting 發表於 2022-01-21 10:15:41 原文
咁我寧願唔好派比我住好過啦,等今年特快?我應該可以第一日簡樓,簡間55平方既好過?

咁我寧願唔好派比我住好過啦,等今年特快?我應該可以第一日簡樓,簡間55平方既好過?
potato627 發表於 2022-01-21 13:04:19 原文
仲有8個月先到特快,房署應該會清左你個申請,除非又玩綠表大法
renemystina
分享 分享 讚好人數:1查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖