香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 特快計劃 » 共享頤年 特快公屋
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

共享頤年 特快公屋
代家人問
我家人G1437 新2
請問如今年申請 特快公屋 跟據g1437呢個編號 有幾會嗎?
如有機會可否選大小小單位? 我見上年的單位有30.x 平方米都可以係2-4人的

因為如果等派 應該大機會 好細..
G1367~1377 市2
10/2 S1
23/2/23 見主任
分享 分享 讚好人數:0查看名單

家庭隊特快是跟藍卡編號排揀樓次序,高齡隊並無優先。
我是第七年參加特快,排位比較前才可揀到2~4人單位,樓主家人是2019年藍卡編號,估計今年特快可入場機會極微,反而排新界隊有望年底上樓,預祝派心水
G1357-1359(天倫樂)巿2

特快冇機會 你no. 太後
2人派新樓21平方米左右

家庭隊特快是跟藍卡編號排揀樓次序,高齡隊並無優先。
我是第七年參加特快,排位比較前才可揀到2~4人單位,...
Jody1017 發表於 2022-01-08 10:28:16 原文
噢,唔知我自己 會唔會有機會今年7月 特快可排到前小小
我G1353~G1355
10/2 S1
23/2/23 見主任

噢,唔知我自己 會唔會有機會今年7月 特快可排到前小小
我G1353~G1355
happypopo 發表於 2022-01-08 12:32:24 原文
樓主是2014年7月藍卡編號,若今年參加特快,估計第一日已可揀樓,但特快正常要9月中開始,按最近各區派樓速度,師姐號碼未知能否捱到特快開始,預祝早日上心水樓

樓主是2014年7月藍卡編號,若今年參加特快,估計第一日已可揀樓,但特快正常要9月中開始,按最近各區派樓...
Jody1017 發表於 2022-01-08 13:04:02 原文
我係擴展 停留左好耐
希望可以快d審查
10/2 S1
23/2/23 見主任

想問各位上年特快no:74xx
今年有冇機會 揀樓????
2014年藍咭
2017年加人轉擴2
相等於 2016年2月
G 1386xxx

我係擴展 停留左好耐
希望可以快d審查
happypopo 發表於 2022-01-08 14:01:13 原文
明白,擴市這兩年審查和配房都沒有太大變化, 我原本一直都排擴市,因為想特快前完成審查,所以舊年6月才轉市2,估計師姐農曆年後都會有消息,預祝審查一切順利

想問各位上年特快no:74xx
今年有冇機會 揀樓????
mingchiang 發表於 2022-01-08 14:54:15 原文
近幾年特快以二人單位最多,二人隊最有利,師姐到今年特快已經輪候6年半,一定有機會揀樓,至於能否揀到心水,主要是看師姐要求多高和接受能力,預祝揀到心水樓
分享 分享 讚好人數:1查看名單

明白,擴市這兩年審查和配房都沒有太大變化, 我原本一直都排擴市,因為想特快前完成審查,所以舊年6月才...
Jody1017 發表於 2022-01-08 15:10:57 原文
擴2 G1386 藍咭 2一16

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖