香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 安達邨 » 電子鎖開門聲音
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

公屋可以換鎖咩?
Luckyguy 發表於 2021-11-16 14:27:05 原文
好似屬於乙類, 申請就可以換~
G1268xxx 市2
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我同層唔止換電子鎖,換埋大門,掉埋大閘,仲舖地毡係門口,成間私樓咁靚添。
陳家陸 發表於 2021-11-16 14:56:43 原文
真有錢~
G1268xxx 市2

佢好大力, 有冇必要呃你?
samantmy 發表於 2021-11-19 14:49:56 原文
你意思是
好大力咁關門"嘭"門
屋邨異地     風月同天

你意思是
好大力咁關門"嘭"門
安居62 發表於 2021-11-19 14:56:14 原文
大力閂門, 同埋係佢出門在室內開電子鎖時, 大力按個電子鎖, 所以好大聲=.=
G1268xxx 市2
分享 分享 讚好人數:1查看名單

佢好大力, 有冇必要呃你?
samantmy 發表於 2021-11-19 14:49:56 原文
我無講過有人呃, 只不過每人尺度唔一樣, 大力細力既定義都唔一樣..................
5月正式入伙, 安居樂業

我對面屋, 將木門原裝個鎖, 換咗做samsxxg電子鎖, 每次佢由屋內開木門, 一開鎖就鬼咁大聲, 一早開門就俾佢...
samantmy 發表於 2021-11-16 11:51:35 原文
其實會唔會係開抽氣扇同開窗扯風
我而家住4x樓都係咁
一開左露台門,一時忘記頂住對門慢慢關
對大門就扯埋..大大力猛
萬一有手係到真係怕斷

夏天開晒冷氣係無呢個問題
年年秋冬都係咁
部Samsung 電子鎖就部部都差唔多聲
唔覺有乜問題本留言最後由 ivyc51 於 2021-11-20 22:56:07 編輯
G1368 擴2

回應 #20 samantmy

開關門大力唔係電子鎖問題,係人為?,一係咁每次佢大力關門之後你都同樣大力關一次比佢聽,突登嘈比佢感受,久而久之佢就會發現感覺到,咪當自己發洩
2013年3月拎藍卡,
G1325,市3
2018年7月S1擴轉市3,8月底S2
2019年9月16 S4  首派石排灣村接受,好開心2019年9月20日結束6年半嘅等待

回應  samantmy

開關門大力唔係電子鎖問題,係人為?,一係咁每次佢大力關門之後你都同樣大力關一次比佢聽...
angel2255 發表於 2021-11-21 15:06:27 原文
終於有人明白我, 佢地4個人, 閂門力度各有不同, 男戶主同個大仔閂門力度及聲汝正常, 但佢太太同細仔就比較粗魯, 朝朝唔知係咪心急出門, 所以咁大聲.... 同佢地反映, 睇下幫忙細力d, 已經唔係請佢換門鎖, 結果佢係話好難, 唔肯配合... 嘭返佢門都試過, 冇用....
G1268xxx 市2

終於有人明白我, 佢地4個人, 閂門力度各有不同, 男戶主同個大仔閂門力度及聲汝正常, 但佢太太同細仔就比較...
samantmy 發表於 2021-11-30 17:28:57 原文
咁你一開始說對面一家4口

出門關門好大聲。 就清楚明白了

(對面屋, 將木門原裝個鎖, 換咗做samsxxg電子鎖, 每次佢由屋內開木門, 一開鎖就鬼咁大聲)

嘭門/揭廁板/擠牙膏   這些習慣,  好難為人去改

除非受到壓力
屋邨異地     風月同天

可以換鎖咩

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖