香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 樓宇設備 » 家居上網有冇pccw呀..?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...5
支持鍵盤翻頁

(
原帖由 ☆水☆ 於 2008-7-6 18:15 發表
我諗打俾我果個日唔會厄我ge.....

呢樣真係唔知啦!我都叫佢寄張(方)比我,予備到時萬一鋪唔到線時, 為有轉BB100,橫掂價錢差不多!
分享 分享 讚好人數:0查看名單

原帖由 ☆水☆ 於 2008-7-6 18:15 發表
我諗打俾我果個人唔會厄我ge.....

佢係咁答我ga...
我同c fu check 過資料, 係7月尾所有工程會完成ga la....咁所以最快7月尾已經可以上到網

um..我覺得佢冇必要厄我ge...我由頭到尾都冇提個cut 字兇佢
你咁唔放心   我有一個好耐冇ge揾朋友, 佢都係做pccw ga..不過唔係做上網果team...
我試下揾佢幫口問la...我有消息再覆你...(不過未必有, 太耐冇揾果個人)
如果你驚趕唔切or........? 你填定form lo...其實你鐘意就得la, 真係邊間都冇問題...

係呀!真係冇的話先轉囉,因為key都未有,計起上黎,搬到入去起碼都9月中至尾!到時應該有卦,冇就真係冇計先轉會

頭先揾到果個FD LA, 佢話聽日幫我CHECK, 希望佢記得LA....

我又唔記得左同你講聲><"  我個FD 話CHECK 過上網果TEAM....但只係覆佢冇資料 CHECK 唔到....  答左同冇答冇分別....

如果唔急就等下, 急既就可以睇埋落去.

搬屋搬線如果係搬到去一個無覆蓋既地方係可以提前終止合約的, 因為唔係你地唔用, 係佢地無覆蓋令你地用唔到.
如果佢地唔肯俾你地提前終止合約或者要收終止合約費就可以去投訴佢地(報紙果類)

其實打屎我都唔信pccw冇覆蓋上唔到網ga...因為全港最高覆蓋就係pccw, 所以我好放心....;1602;

原帖由 getonhk 於 2008-7-3 12:33 發表
不知所謂的大公司,我8月頭約到,今日打電話去,問佢有冇覆蓋,冇覆蓋我續黎仲咩呀,係電話攪左成粒鍾, 又問邊區,有問有冇乜鬼電話號碼係咪pccw既,我知就好笑啦,你地都唔知,我點鬼會知呀?不停問,我就不停答,都係冇結果,跟手問佢要幾耐覆 ...

真係:       豈有此理    連香港X頻都咁寸佢:   豈有此理  , 豈有此理
尋日下午打去 〝P屎屎W......(電訊盈科)有一个 〝茂理〞 聽,我話比佢知我7月尾搬,仲問我地址係边,問完用佢部猪腦查,查完够膽死话九龍灣彩盈邨係新界來, 再問我英文地址...街名..門排諸如此類,攪來攪去,用左成个鐘頭,物都攪唔到 咁都味算....果條 〝茂理〞 够膽死假扮應成我登記好搬迁手續, 我都覺得唔對路......于是今日打去〝P屎屎W〞問有沒落柯打....一廳把幾火 完來沒澬料....咁都得,咁大間公司........ 豈有此理 ,于是找高級經理來....我問佢尋日果个电话有沒記錄底,经理话嚴謹处理呢件事,...... 豈有此理   豈有此理  豈有此理  豈有此理 豈 有此理;095;  豈有此理;095; 豈有此理;095; ;095; ;095;

新界...笑屎我LA..................

原帖由 ☆水☆ 於 2008-7-17 21:31 發表
新界...笑屎我LA..................

我都幾好笑 .....不過好扯火囉 .....真係:  豈 有 p屎屎w 理

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...5
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖