香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 啟鑽苑(公屋) » 裝修師傅報價會唔會偏貴?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應 #49 kissfai

分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #46 jojoe222

但我問咗幾個都要2萬5以上
G1333 市4

回應 #53 mrsbowl

我2到3人單位
新2轉市2,1355-1357
新2 29/3 審查合格,27/4 轉市2
8/6 S4,10/6 首派彩虹邨超低層✖,24/6 網上轉拒絕
25/6 二派S2,13/7 二派S4,15/7 二派啟鑽中層畢業

一間3-4人單位,要执得相對舒适點正常最少要預20w
ysh1978121838 發表於 2021-10-27 22:43:35 原文
我都以為正常要20W到30W,原來可以10W都吾使,好野。
新3 G133

回應 #55 xing8yue

有朋友2019年派到4-6人單位420尺到,給承仔做58000元?.只做基本鋪磚間3房等,好簡單...住入去后就東西難擺,无做儲物設計,浪費空間,越住越亂各人需求唔同

香港寸土寸金,想要住得舒适就要花心思做好空間設計,做好儲物空間
入住后還得适當斷舍离本留言最後由 ysh1978121838 於 2021-10-31 00:20:56 編輯
分享 分享 讚好人數:1查看名單

劏房貴租,小朋友洗費大,又要限死人工係公屋資格內,根本儲唔到錢!完全唔明點解啲人可以咁有錢裝幾十萬嘅...
mrsbowl 發表於 2021-10-29 10:25:25 原文
豪裝只有兩類人,一係你心中嗰隻.....

一係好似在下
(非新上樓,在下住了十幾年公屋才調遷)
住公屋一段時間,
儲到d錢又買唔起/不打算買居屋/私樓咪整靚d lor....
反正可能住過世....本留言最後由 opclk 於 2021-10-31 00:45:04 編輯
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #56 ysh1978121838

有人天真話入左伙遲d先再裝修,真係無錢就無法,
唔係入左伙日後先再裝修真係玩死自己,
入左伙点裝呀大佬?
成屋野裝修搬去边?
裝修完仲要搬返黎。
仲有人呢?
分享 分享 讚好人數:2查看名單

我都以為正常要20W到30W,原來可以10W都吾使,好野。
xing8yue 發表於 2021-10-30 20:59:47 原文
但係無人試過,可能係"伏",
太平了......

我2-3人單位, 唔間房, 做廚櫃, 廁所做櫃, 鋪磚,油牆, 門口廁所位吊櫃$66000

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖