香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 聊天室 » 悲秋風
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索

悲秋風
重陽啦 睇返上個代 港人揾食不易 但大部份俠骨丹心 互相扶助 生活雖苦亦甜 睇吓依家下個代 節育成功 多數最多兩個 資元集中 有優質生活 父母見過上代捱苦 個個勤儉 為下代積谷 造成依家年青人 飯來張口 過好日子當老奉 更甚者 部份讀到大學仲呱呱叫 好似全世界欠佢地咁 真係弱智腦殘
分享 分享 讚好人數:2查看名單

一竹槓打一船人 少年有為多的是 你又識幾個 眼光短淺
基督的核心為愛
分享 分享 讚好人數:2查看名單

重陽啦 睇返上個代 港人揾食不易 但大部份俠骨丹心 互相扶助 生活雖苦亦甜 睇吓依家下個代 節育成功 多數最...
暗號 發表於 2021-10-11 18:30:29 原文
真人真事,我曾經聽過一條廿幾歲嘅游手好閑大食懶講:
「反正我老豆瓜咗層樓都係留畀我嘅,我依家仲使乜咁勤力發奮向上游呢?!唔通我老豆百年歸老嘅時候捐咗層樓畀保良局咩?!努力工作向前衝?!X!咁你衝埋我嗰份嘞!唔該!」
打打殺殺唔好煩我,我睇鹹帶好過⋯⋯
分享 分享 讚好人數:1查看名單

San9 發表於 2021-10-12 02:04:17 原文
冇百份百 通常五五 或四六 去到三七 甚至二八嘅時候 就形成風氯 现實你有你角度睇件事 無論如何 多谢回帖
分享 分享 讚好人數:1查看名單

「反正我老豆瓜咗層樓都係留畀我嘅,我依家仲使乜咁...
型英帥靚正 發表於 2021-10-12 03:16:31 原文
家長錯爱 死做死慳 乜都留比佢 未吃過苦 自然不懂珍惜 出事時 父母自食其果
分享 分享 讚好人數:0查看名單

「反正我老豆瓜咗層樓都係留畀我嘅,我依家仲使乜咁...
型英帥靚正 發表於 2021-10-12 03:16:31 原文
見過電視 訪問富豪育兒心德 話富孩要當窮孩養 真智慧

San9 發表於 2021-10-12 02:04:17 原文
百年基業 過往有優秀表現嘅學生會 今年不幸瓜咗 非常可惜 原因都係四个字

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖